Канадката Бианка Андрееску и естонката Кая Канепи се класираха за

...
Канадката Бианка Андрееску и естонката Кая Канепи се класираха за
Коментари Харесай

Бианка Андрееску отстрани Гарбине Мугуруса на турнира по тенис за жени в Аделаида

Канадката Бианка Андрееску и естонката Кая Канепи се класираха за втория кръг на шампионата по тенис за дами от сериите WTA 500 в Аделаида (Австралия). Първата и втората сложени тенисистки, надлежно Онс Жабюр (Тунис) и Арина Сабаленка (Беларус) почиват в първия кръг и ще започват непосредствено от втория.

Андрееску в профил на старта испанката Гарбине Мугуруса, някогашна лидерка в международната класация, с 0:6, 7:6(3), 6:1 в мач, траял 2:14 часа. След неоснователен първи сет канадката усъвършенства представянето си, само че изоставаше с 2:5 преди да реализира поврат до 7:6 и по-късно да завоюва третата част с 6:1.

„ Във втория сет в действителност трябваше да трансформира проекта си за мача. Казах си, че би трябвало да опитам да победя, без значение от това какво ще се случи. Сервисът ми проработи по-успешно. Доволна съм, че съумях да измъкна успеха, само че нямам концепция по какъв начин стана “, разяснява Андрееску.

Следващата ѝ съперничка ще бъде победителката от мача сред американката Аманда Анисимова и четвъртата сложена рускиня Вероника Кудерметова.

Кая Канеми надви над представителката на Беларус Аляксандра Саснович също след поврат с 4:6, 6:1, 6:4 за 2:04 часа игра и чака противничката си от конфликта сред осмата в схемата рускиня Екатерина Александрова и Маркета Вондрушова от Чехия.

При мъжете за втория кръг се класираха американците Маркос Хирон и Макензи Макдоналд. Хирон в профил французина Ришар Гаске със 7:6(5), 6:7(6), 7:5, а Макдоналд продължи напред след 6:3 и отричане на колумбиеца Даниел Галан.

Срещата си от първия кръг чака и сръбската звезда Новак Джокович, който се завърна на австралийска земя година след депортирането си. Джокович завоюва шампионата в Аделаида като 19-годишен през 2007-а, като тогава това бе третата му купа от ATP тура.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР