Канадецът Лиъм Уолъспострада след падане по време на тренировка преди

...
Канадецът Лиъм Уолъспострада след падане по време на тренировка преди
Коментари Харесай

Канадски скиор „излетя“ от писта и падна в гора в Банско

Канадецът Лиъм Уолъс пострада след рухване по време на подготовка преди стартовете от Световната купа по алпийски ски в Банско.

Тази заран Уолъс се е подготвял на писта " Котвата " в българския курорт, само че губи надзор , излиза от пистата и от високата скорост минава пред защитната мрежа и пада в прилежащата гора.

Спасителите са реагирали бързо и са го извадили от снега, след което с моторна шейна е закаран до чакащия медицински хеликоптер , който го е транспортирал до болница в София. 24-годишния Уолъс е със подозрения за тежка травма , като опасенията са, че има перфорация на белия дроб.

" Благодарение на екипа на България Хели Мед Сървиз, бе обезпечена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва международната купа в Банско, с цел да извърши незабавен полет с тежко потърпевш ски играч от Банско до София и хеликоптерът да кацне на болница Св. Екатерина! Полетът от Банско до София е изпълнен за 28 минути, а на борда хвърча един от нашите водачи Огнян Янков. Надявам се хората, които не стопират да бълват неистини и агитация за плана HEMS в България, да премислят държанието си от тук нататък, гледайки видеото от задачата ", написа във Фейсбук министърът на превоза Георги Гвоздейков по отношение на случая.

Стартовете от Световната купа в Банско ще се проведа в събота (гигантски слалом) и неделя (слалом).

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР