Канада е в шок: при продължила над 12 часа серия

...
Канада е в шок: при продължила над 12 часа серия
Коментари Харесай

Жестоки убийства разтърсиха Канада: поне 16 убити


Канада е в потрес: при траяла над 12 часа серия от набези 51-годишен мъж е умъртвил най-малко 16 души. Това е най-тежкото всеобщо ликвидиране в страната от декември 1989 година, когато 25-годишен мъж умъртви 14 дами в Монреал.

Най-малко 16 жертви - това е кървавата равносметка от поредицата от набези в канадската провинция Нова Скотия. По сведения на полицията, жертвите са били открити на разнообразни места в провинцията. Сред убитите е и полицейска служителка с 23 години стаж зад тила си.

12-часово гонене

Серията от убийства е почнала в селището Портапик, ситуирано на към 130 километра от Халифакс. След първите убийства в Портапик полицията в продължение на часове е преследвала нападателя, който по пътя си е умъртвил още хора на разнообразни места в източната канадска провинция.

По време на полицейската акция
Редакцията предлага
51-годишният нападател е носел елементи от полицейска униформа и е употребявал няколко автомобила, един от които е бил " маскиран " като полицейска кола. Едва след 12-часово гонене полицията съумява да отстрани причинителя.

Мотивите остават незнайни

Засега полицията изхожда от догатката, че нападенията са били планувани. Неизвестни остават обаче претекстовете за кървавите закононарушения.

Това е най-тежкото всеобщо ликвидиране в Канада от декември 1989 година, когато 25-годишен мъж умъртви 14 дами в Монреал.

*****

Вижте и това видео:
Съществува ли ген на престъпността?
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР