Канада даде ясен сигнал, че е готова да подкрепи инициативата

...
Канада даде ясен сигнал, че е готова да подкрепи инициативата
Коментари Харесай

Канада ще финансира чешките оръжейни доставки за Украйна

Канада даде явен сигнал, че е подготвена да поддържа самодейността на Чешката република за незабавна доставка на десетки хиляди артилерийски снаряди от разнообразни страни за Украйна. Това оповестява CBC.

Отбелязва се, че федералното държавно управление може да даде до 30 млн. $, които бяха препоръчани при откриването на Мюнхенската конференция по сигурността от президента на Чешката република Петр Павел. Тот съобщи, че е съумял да договори до 800 000 снаряда от общоприетия диаметър на НАТО , както и снаряди от други калибри от страни отвън Алианса.

" Сключих меморандум за съгласие с един от нашите европейски съдружници, Чешката република, по отношение на възможното придобиване на муниции, с които те разполагат сега, което ще ни разреши да... да ги предоставим на Украйна по-бързо, до момента в който усилваме личното си произвеждане ", съобщи канадският министър на защитата Бил Блеър.

Той съобщи, че на украинските войски им липсват артилерия , системи за противовъздушна защита и оръжия с огромен обхват на деяние в Авдеевка, където в продължение на четири месеца украинците се сражаваха с ожесточената съветска атака макар забележителното си числено предимство.

В началото на февруари Канада предприе стъпка към актуализиране на съглашението за свободна търговия с Украйна. Предстои още един стадий - разглеждане на документа в канадския Сенат.
 Швеция отделя още 680 млн. $ за Украйна
Швеция отделя още 680 млн. $ за Украйна

Това е най-големият пакет помощ за Киев, отпускан от страната

Споразумението не постанова отговорности на украинското държавно управление да вкара налог върху въглеродните излъчвания. То обаче съдържа разпореждания за съдействие сред страните за " поощряване на ценообразуването на въглеродните излъчвания и ограничения за понижаване на рисковете от изместване на въглеродни излъчвания ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР