Кампанията за избор на председател в партията продължава, каза пред

...
Кампанията за избор на председател в партията продължава, каза пред
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Стоя зад онези в БСП, които искаха национална подписка и протести

Кампанията за избор на ръководител в партията продължава, сподели пред БСТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и прикани членовете на партията да съблюдават нужните ограничения за сигурност по време на конференциите, които предстоят.
„ Няколко дни след извършения пленум на Национален съвет на партията, Янаки Стоилов ме осведоми, че е дал позитивна проба за КОВИД-19. Веднага организирахме проби на над 200 индивида в партията. Имаме доказани 6 случая. Двама са в болница. Направихме всичко належащо, с цел да им помогнем. Те се усещат добре ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия.
По тематиката за решенията, взети на последния Национален съвет, Нинова сподели: „ Аз съм на страната на съпартийците и симпатизантите ни, които желаят национална подписка за национален избор на съмнение. За страдание Народно събрание отхвърли предлагането ми. Ще осъществим решението на груповия ни орган, само че оставам на друго мнение. Тези членове на Народно събрание, които желаеха да няма подписка и митинги, се позоваха на това, че сме парламентарна партия и би трябвало да действаме с парламентарни средства. Естествено, че ще го създадем. Правим го към този момент 4 години и ще продължим. Вот на съмнение щеше да има, само че откакто беседваме с хората - да им дадем кураж и сила, да съберем поддръжка и самочувствие, че отиваме на избор на съмнение с тяхната помощ. Ние сме програмна партия. В програмата на партията ни написа още, че сме национална и всеобща партия. Вярвам, че силата на Българска социалистическа партия е тъкмо в това. "
По отношение на идния избор, тя съобщи, че всеки има право да се кандидатира. „ Предстои ни съревнование. Най-важното е, че ще има директен избор. Това е моя цел към този момент 4 години. Смятам, че е вярно властта да бъде в ръцете на хората, а не на Конгреса, където уверено мисля, че се вършат сделки, които не дават отговор на упованията на членовете. Важно е акцията да бъде съревнование на виждане за това по какъв начин да се развива Българска социалистическа партия и България “, безапелационна е Нинова.
По думите й е доста значимо претендентите за ръководител да се дефинират –опозиция и безапелационна опция на ръководството, продобиване на парламентарни избори и осъществяване на стратегия, или скрити сделки, задкулисие, колаборация и влизане във властта като патерица на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР