Кампания за засаждане на живи коледни елхички, украсили десетки домове

...
Кампания за засаждане на живи коледни елхички, украсили десетки домове
Коментари Харесай

За по-зелен Бургас: Нов шанс за коледните елхички

Кампания за засаждане на живи коледни елхички, украсили десетки домове в празничните дни, сплоти природолюбителите в Бургас. Тя се организира в двора на начално учебно заведение " Михаил Лъкатник " и бе проведена за шеста поредна година от съдружие " Зелена Странджа ".

Инициаторите осигуриха за всички искащи и принадлежности, както и професионални препоръки и помощ при засаждането.
И се обърнаха към искащите да засядат в този момент коледното си дръвче със следната рекомендация: Ако на иглолистното дърво му падат игличките и общия му външен тип е посърнал, жълтее, има оголени клончета, то за жалост евентуално не е издържало на напрежението и няма смисъл да го засаждате. Ако към момента е свежо зелено и игличките му не падат, го извадете на хладно място (тераса, веранда, двор), само че не и на негативни температури. Полейте го щедро с вода и самоуверено може да го засадите, с цел да продължат живота си в градска среда “.

Целта ни, споделят уредниците, е да понижим броя на отсечените коледни дръвчета и да превърнем Бургас в по-зелен: „ Удоволетворение за всички нас е, че не сме изхарчили парите си за краткотрайна декорация, а сме дали късмет за живот на едно дърво “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР