Кампания за профилактика на грипа започва Регионалната здравна инспекция в

...
Кампания за профилактика на грипа започва Регионалната здравна инспекция в
Коментари Харесай

Кампания за профилактика на грипа започва в Разград

Кампания за профилактика на грипа стартира Регионалната здравна ревизия в Разград, оповестиха от здравното ведомство. През този сезон в имунизационния кабинет на инспекцията е обезпечена противогрипна ваксина "Инфлувак ", в състава на която са включени предложените от Световната здравна организация настоящи варианти за сезона. Кабинетът работи от 8.30 до 17 часа всеки работен ден.

Здравните специалисти предлагат имунизацията да се направи в този момент, защото към момента заболяемостта от остри респираторни болести в Разград е с ниски равнища, а защитния резултат от имунизацията се демонстрира две-три седмици след слагането.

Ваксината против грип е от огромно значение за битката против това заболяване, тъй като тя освен че понижава риска от нарушение на професионалния и персоналния живот на индивида, само че понижава и риска за заразяване на неговото семейство, приятелите и сътрудниците му, означават експертите.

Според изнесените данни на здравната ревизия заболяемостта от остри заразни болести и грип в Разград през последната седмица е 61,82 на 10 000 души, като най-вече заболели има измежду децата до 14-годишна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР