Кампания за набиране на книги за българското училище в Братислава

...
Кампания за набиране на книги за българското училище в Братислава
Коментари Харесай

Кампания набира книги за българското училище в Братислава

Кампания за набиране на книги за българското учебно заведение в Братислава провеждат Североизточното и Югоизточното държавно дружество, Българското сдружение за отбрана на птиците и Изпълнителната организация по горите.

Целта е да бъдат събрани книги от български създатели, както и образователни пособия, които да обновят фонда на учебната библиотека.

Българското приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ в словашката столица е едно от най-старите зад граница. В него учат към 100 деца, като огромна част от тях нямат български корени, сподели преподавателят по биология и химия Снежана Спасова.

„ Част от родителите на децата са учили в българското учебно заведение и са извънредно удовлетворени като обучение, което имат, и от метода, по който са се осъществили. От друга страна, споделят самите родители, българското учебно заведение дава по-добро обучение, като система на обучение и условия към самите деца. “

За образованието на младежите в учебното заведение в Братислава са нужни както образователни пособия, по този начин и художествена литература, добави Татяна Димитрова от „ Североизточното държавно дружество “.

„ Различни пособия, които им трябват по български и по математика, желаят още книги на Здравка Евтимова, на Георги Господинов, на Емилиян Станев, на Христо Фотев поезията, разказите на Йовков, на Елин Пелин, на Иван Вазов, Виктор Пасков. Изобщо желаят и модерни, и класици от българските създатели “.

Събраните през идващите месеци книги и учебници ще бъдат изпратени в Братислава за 24 май.

Всички, които желаят да оказват помощ за възобновяване на библиотеката могат да изпратят книги или да ги занесат на ръка в Изпълнителната организация по горите (ИАГ), Североизточното държавно дружество (СИДП) или Югоизточното държавно дружество (ЮИДП). Ето адресите и лица за контакт:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР