Камиони с горива влязоха в понеделник сутринта н в ивицата

...
Камиони с горива влязоха в понеделник сутринта н в ивицата
Коментари Харесай

Отвориха пропускателните пунктове в Газа

Камиони с горива влязоха в понеделник сутринта н в линията Газа, където влезе в действие помирение сред " Ислямски джихад " и Израел след три дни на бойни дейности, в които при израелски удари в анклава починаха 44 палестинци, съобщи Франс прес.

Журналист от Агенция Франс Прес видя камионите на контролно-пропусквателен пункт " Керем Шалом " в южната част от линията Газа, през който се транспортират артикули. Единствената електроцентрала в Газа в неделя бе спряна заради липса на гориво.

Пропускателните пунктове сред еврейската страна и линията Газа, затворени във вторник от Израел, още веднъж са отворени " в понеделник за филантропични потребности ", заяви в официално съобщение " Когат " - орган на израелското министерство на защитата, който следи гражданските действия в палестинските територии.

" Връщането към нормалния ред ще се реализира съгласно развиването на обстановката и в случай че се съблюдава сигурността ", гласи документът.

След сключването на примирието, контрактувано от Египет - обичаен медиатор сред Израел и палестинците - еврейската страна заяви също така, че се възобновяват железопътните транспорти в зоната към линията Газа, и позволи на жителите си от селата, граничещи с анклава, да изоставен убежищата.

44 палестинци са починали при ударите на Израел от петък насам, в това число 15 деца, показаха по-рано здравните управляващи в Газа.

" Ислямски джихад " отговори с изстрелване на ракети против Израел, по-голямата част от които бяха прехванати. Снощи израелската войска съобщи, че последните й удари против джихадистите са били нанесени минути преди влизане в действие на примирието, опровергавайки предходни свои изказвания. " Ислямски джихад " от своя страна увери, че " ще прекрати враждебните дейности ", само че предизвести, че си резервира " правото да отговори на всяка последваща експанзия ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР