Камен Каменов е новият районен прокурор на Враца, реши Прокурорската

...
Камен Каменов е новият районен прокурор на Враца, реши Прокурорската
Коментари Харесай

Камен Каменов е новият районен прокурор на Враца

Камен Каменов е новият областен прокурор на Враца, реши Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.
Към сегашния миг той е заместник-ръководител на обвиняването и негов административен началник.
Припомняме, че Камен Каменов бе единственият претендент за длъжността.



„ Мотивацията ми за заемане на длъжността почива на дългогодишния ми стаж в системата на прокуратурата, на професионалната ми ангажираност в съответната работа по голям брой наказателни каузи и на насъбрания административен опит в ръководството на РП-Враца като заместител на административния началник, заместнмк-районен прокурор. Опит, който смятам, че би бил потребен в сегашния миг, с оглед идното усъвършенстване на структурите на районните прокуратури и тяхното организационно трансформиране в една обособена, интензивно работеща и обединена прокуратура, способна дейно да извършва своите задания и функционалности “, показва по отношение на мотивацията си претендентът.
Голяма уязвимост освен за Районна прокурата-Враца, само че и за останалите районни прокуратури в района, е медийната политика.
„ Трябва да се поработи повече в тази посока. Ще изготвяме прессъобщения за всяко дело с медиен интерес и ще взимаме участия и в брифинги, по време на които ще обясняваме позицията на прокуратурата по избрани проблеми “, сподели прокурор Каменов.
Сред позитивите в активността на Районна прокуратура-Враца той уточни спазването на законовите периоди за изговаряне от прокурор, основаване на екипния принцип при следствие на някои каузи, представляващи фактическа и правна трудност и постигнатите положителни резултати, организацията по каузи против лица с повече досъдебни производства, която ведно с вземането на съответни ограничения за неотклонение носи изгоди за следствията и намаляването на броя на делата, неналичието на върнати от съда обвинителни актове в две поредни години, дребният брой оправдателни присъди и решения по импортирани обвинителни актове - 5 за 2019 година
В мненията си към претендента и концепцията му Светла Бошнакова, Евгени Иванов и Йордан Стоев споделиха отлични усещания от работата на прокурор Каменов дотук, както и обстоятелството, че е съумял да се оправи с ръководството на такава тежка прокуратура, даже в качеството си на и.ф.
Накрая, единомислещо Камен Каменов бе определен за областен прокурор на Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР