Камарата на представителите на САЩ прокара резолюция, с която призовава

...
Камарата на представителите на САЩ прокара резолюция, с която призовава
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ поиска публично разгласяване на доклада на Мълър за Русия

Камарата на представителите на Съединени американски щати прокара резолюция, с която приканва правосъдното министерство обществено да огласи отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява евентуална съветска интервенция на президентските избори през 2016 година, осведоми The Hill.

420-0 конгресмени гласоподаваха в поддръжка на резолюцията, която не е правно обвързваща. Правосъдното министерство се приканва да разгласява целия отчет пред Конгреса и обществеността. Мярката е въведена от ръководителя на Комисията по правни въпроси Джералд Надлър.

Ако правосъдното министерство откаже да разкрие отчета пред американското общество, демократите в Камарата на представителите могат да подхващат дейности за принуждаване на ведомството.

По-рано долната камара на Конгреса прикани основния прокурор Уилям Бар да разгласява отчета с разкритията на Мълър. Отделно ръководителят на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф настоя Мълър да даде показания пред конгресмените, в случай че Бар реши да скрие част от отчета.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР