Към този момент аз също нямам информация по каква причина

...
Към този момент аз също нямам информация по каква причина
Коментари Харесай

Христо Грозев: Чувствам се в опасност да се върна в България, тя е лесна плячка за руските служби

Към този миг аз също нямам информация по каква причина съм разгласен за национално търсене. Обвинението е във връзка с закона срещу подправените вести за армията. Единственият източник, който показва повода, е държавната организация РИА Новости. Към този миг нямаме публично удостоверение. Досега нямам отговор за какво съм включен в листата на търсене.

Това сподели проверяващият публицист Христо Грозев на чуване посредством видеоконферентна връзка в Комисията за надзор над службите за сигурност, съобщи БГНЕС.

Грозев изясни, че е получил черен щемпел през 2016 година да посещава Русия и сподели, че това опонира на думите на дипломат Елеонора Митрофанова, че това е обръщение да не посещава Русия. За мен България е длъжна да изиска от Русия освен пояснение, само че и да бъде казано ясно, че това е неприемлива процедура освен съответно към мен, само че и към всеки, безапелационен е той.

Причините Русия да спре активността му на публицист, съгласно Грозев са повече от явни. За мен е значимо България да покаже, че стои зад правата на българските жители и публицисти, както и европейските институции да защитят правата на европейските жители и европейските публицисти.

Преди чуването Даниел Митов от ГЕРБ сподели, че глобите против Руската федерация се ползват отчасти, най-вече пропагандно.

Николай Дренчев попита Митов по каква причина е титулувал Грозев като проверяващ публицист. Не виждам никакви аргументи да ангажирате Народно събрание с някакъв индивид, който може да е почтен. По-скоро аз го назовавам сътрудник за въздействие и медиен търгаш, съобщи националният представител от „ Възраждане “.

Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ предложи да се премине непосредствено към чуването. А Ивайло Чорбов от „ Възраждане “ изиска да знае дали Грозев чува полемиката, която се организира сега сред тях.

Наши следствия са свързани с гърмежите в български хранилища, съобщи той. По думите на Грозев в България са извършени следствени дейности, открита е ролята на съветското военно разузнаване, само че тя се изключва, когато се дава на други страни, като да вземем за пример Чехия, Украйна, Англия.

„ Информацията, споделена от българската прокуратура с тези страни, е меко казано подвеждаща “, счита той и добави, че информацията за наличие и за допустимо присъединяване на членове на съветското военно разузнаване е напълно изключена, което значи, че България прикрива присъединяване на членове на ГРУ при сходни гърмежи. Разследващият публицист заяви, че най-ранното присъединяване на ГРУ в сходни действия в страна на НАТО, е от 2011 година, както и че тези лица са назначени от Владимир Путин в разнообразни райони на РФ. Той е безапелационен, че българското общество следва да бъде осведомено кои са източниците на заплаха.

Моето другарство е единствено с ДАНС и българските правоохранителни органи. Общуването, както след 27 декември, и по-активно след 29 декември, е само с органите на ДАНС, които демонстрираха угриженост за моята сигурност. Нямам информация друга от обществената за дейностите, подхванати от държавното управление, разгласи Грозев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР