Към настоящия момент не са открити двамата български граждани, издирвани

...
Към настоящия момент не са открити двамата български граждани, издирвани
Коментари Харесай

МВнР: Все още не са открити двамата български граждани, издирвани след трусовете в Турция

Към сегашния миг не са открити двамата български жители, търсени в турските градове Антакия и Искендерун, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Българското посолство в Анкара е отправило искане към Министерството на здравеопазването на Турция з а даване на информация за вероятно съществуване на потърпевши български жители, настанени в здравни заведения в страната, допълват от Министерство на външните работи. 

В Консулска работа към посолството е основана организация по изключително приемане , при нужда, на заявки за документи за пътешестване на български жители, потърпевши от земетресението, искащи да се изтеглят в България.

Броят на загиналите в опустошителните трусове в Южна Турция набъбна до 9057, а броят на ранените към този момент е 52 979, заяви по-рано през днешния ден турският президент Реждеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация. Той добави, че общо 6444 здания са били разрушени при серията разрушителни трусове в понеделник с епицентър Кахраманмараш.

По думите му минимум 60 000  доброволци , в това число от неправителствени организации и задгранични екипи, вземат участие в напъните за търсене и избавяне на хората, наранени от земетресенията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР