Към настоящия момент МВР не разполага с кадри, доказващи масов

...
Към настоящия момент МВР не разполага с кадри, доказващи масов
Коментари Харесай

МВР: Не разполагаме с кадри, доказващи сблъсък между враждуващи фенове на протеста

" Към сегашния миг Министерство на вътрешните работи не разполага с фрагменти, доказващи всеобщ конфликт сред враждуващи почитатели ". Това разкри министърът на вътрешните работи Калин Николов в отговор на въпрос от депутата Кристина Петкова, обвързван с кървавите конфликти по време на митинга против БФС на 16 ноември.

Още в часовете след мача и в идващите дни от Министерство на вътрешните работи твърдяха, че конфликтите сред протестиращи и чиновници на реда са почнали след сборичкване сред почитатели на другите тимове, които се събраха пред Националния стадион. От своя страна от проведените почитатели изрично отхвърлиха, че е имало спор сред тях.

В последна сметка от Министерство на вътрешните работи признават, че няма доказателства за такива конфликти сред агитките. На въпрос за какво полицията е разрешила разбъркване на агитките, макар че уредниците на митинга възнамеряваха почитателите на другите тимове да бъдат разграничени на три места, Николов дава отговор: " Фенове на футболните тимове не са заявявали наличие на митинга под форма на обособени агитки или ултраси с избрана клубна принадлежност... При напредването на участниците в митинга, огромна част от тях не са били с отличителни знаци, облекла или други, показващи користолюбие към даден футболен клуб, заради което е било невероятно разделянето им ".

Това изказване е необичайно, защото уредниците на митинга напълно ясно бяха разгласили във Facebook проекта за позициониране на другите агитки, в това число и с графики, а от Министерство на вътрешните работи от самото начало настояват, че са следели организацията на митинга в обществените мрежи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР