Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях

...
Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях
Коментари Харесай

Вълчо Арабаджиев е обвинен в пране на пари, баща му и майка му се издирват с Интерпол

Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях за присъединяване в проведена незаконна група, а шестото е с обвиняване за пране на пари. Това сподели на брифинг в Специализираната прокуратура зам.-главният прокурор Иван Гешев за вчерашната акция в хотел " Маринела " в София и хотел " Марица " в Пловдив. Вълчо Арабаджиев е упрекнат в " пране на пари ", съобщи зам.-главният прокурор Гешев. Баща му Ветко Арабаджиев и майка му Маринела са оповестени за общодържавно търсене, по европейската заповед за Шенгенската система и Интерпол. Има данни, че те са сега във Франция. Има данни за 3 лица от фамилията на притежателя на хотел " Маринела ", които са направили закононарушения, разясни Гешев.

По време на процесуално-следствените дейности досега е открита и конфискувана сумата от 150 000 лв.. 10 милиона в кутии за обувки и сейфове разкрили проверяващите Над 10 милиона лв. разкрили следователи и прокурори при обиските в офиси и домове на семейство Арабаджиеви. " Такова нещо не помня в кариерата си на прокурор. Пари в брой изкачаха отвред - сейфове, кутии за обувки, шкафове ", сподели Гешев.

" На част от петте лица с обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група са им повдигнати обвинявания и за вторични престъпления-пране на пари и данъчни закононарушения ", изясни той.

На този стадий с прокуратурата не са се свързали техни юристи. Вчера за 24 часа са арестувани 6 души, други четирима са разпитани, разясни Гешев и посочи неведнъж, че това са работни обвинявания.

Прокурор Пейчинов добави, че има и данъчни закононарушения и даде тенденция, че те се въртят към компания " Виктория ".

Започват да заявяват от вида изчезнал търговец. Избягват налози в изключително огромни размери. Фирмите са голям брой. Реални търговски сдружения вземат участие по публични поръчки за саниране. С това са се занимавали десетки компании. На този стадий сме стигнали до четири от тях, сподели Пейчинов.

В момента решаваме по кое време ще им бъде поискано непрекъснато задържане, сподели Гешев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР