Към момента Северин Красимиров не е разпитван от наш разследващ

...
Към момента Северин Красимиров не е разпитван от наш разследващ
Коментари Харесай

Северин Красимиров не е разпитван от наш разследващ полицай или прокурор

Към момента Северин Красимиров не е разпитван от наш проверяващ служител на реда или прокурор. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на чуване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

„ Няма да се връщам във връзка с това грубо закононарушение – беше открита изнасилена и убита млада жена, която е член на борда на шефовете на русенска телевизия. Изключително брутално ликвидиране. Незабавно бяха взети нужните дейности по образуване на екип, оглед на местопроизшествието, работа със очевидци ", напомни Маринов. Той изясни, че по случая са работили както локални служители на реда, по този начин и чиновници на ГДБОП и Групово дело „ Национална полиция ".

„ Институтът по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи също беше включен и те още в първичния миг направиха доста добър психо профил на възможния причинител. Беше направена аутопсия на натрупа, бяха взети спомагателни следи. Натискът беше извънредно огромен, в това число и с внушения, които към оня стадий, които никой не можеше да удостовери с доказателства – че полицията няма да си свърши работата и няма да се води обективно следствие ", разяснява още Маринов.

Министърът изясни, че на по-късен стадий от следствието са били изведени две съществени версии за закононарушението, свързани с персоналния живот на жертвата. „ След това към този момент се фокусирахме върху причинителя, който нощес беше арестуван при добра връзка с немската полиция. Бяха събрани голям брой доказателства, в това число и от видеокамери ", сподели още той.

Маринов изясни, че в такива случаи доста ясно проличава какво е европейската система за сигурност и какво тя предлага при връзка със страните. „ Става въпрос за психологично болен човек с нужда от полово облекчаване. И обвиненият беше арестуван в жилище на майка му в Германия. Вече текат процедури за освидетелстване на лицето по интернационалната правна помощ. Към момента той не е разпитван от наш проверяващ служител на реда или прокурор. Така че продължава работата по всички версии ", сподели той.

Работим по версията за възможни съучастници и мотиватори на Северин Красимиров за осъществяване на закононарушението, сподели още Младен Маринов.

„ По отношение на напускането на страната от причинителя – закононарушението е осъществено на 6.10.2018 година сред 11.00 и 11.40 ч. Той е напуснал законно границата на България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост " в посока Румъния ", сподели още министърът и изясни, че той е влезнал в Германия с още двама души. „ В момента на напускането на страната ние към момента нямахме информация, че той може да е причинител. Хубаво е, че граничният надзор го е записал, че напуща и след това доближаваме до неговото местоположение ", изясни Маринов.

„ До момента имаме събрани доказателства, които поддържат в огромна степен, че той е работил ситуитивно и без предварителна подготовка. Това е подкрепено със свидетелски показания. Но работим и по тезата за търсене на негови възможни съучастници и мотиватори на това закононарушение ", изясни Маринов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР