Към момента се съсредоточаваме във вече въведените мерки и изпълнението

...
Към момента се съсредоточаваме във вече въведените мерки и изпълнението
Коментари Харесай

Дончев: Защо да налагаме нови мерки, след като и основните не се спазват?

 Към момента се концентрираме във към този момент въведените ограничения и осъществяването им. Защо да постановяваме нови ограничения, откакто и главните не се съблюдават? Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия вицепремиерът .

" Човешкият живот е най-висшата полезност. Той зависи освен от хода на пандемията, само че и от стопанската система. Затова се движим по " ръба на бръснача ", заяви Дончев за салдото по ограниченията против ковид. 

" Натовареността в интензивните отделения към този миг не е оптималната. Средно те са натоварени 30%, в Шумен на 56%. Очакват ни и по-тежки и студени месеци ", разкри Дончев.

" Включително и по време на летните месеци, лекарите се приготвиха. Ситуацията не е подценена. Организационно сме по-подготвени от пролетта. За жал имаше умряли пациенти и неточности в системата ", съобщи вицепремиерът. 

" Всички звена на медиците, в това число и персоналните лекари, би трябвало да бъдат мобилизирани ", каза . 

" Готови сме за всички сюжети и разновидности за развиването на ковид. Всекидневно се следи обстановката. Готови сме и за по-лоши разновидности ", разкри вицепремиерът. 

" Освен увеличение на потенциала на здравните заведения, проби и защитни средства, то и персоналната отговорност е доста значима ", безапелационен бе той.

" Идеята за настаняване на ковид заболели се почиства, сектора реагира позитивно ", коментира .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР