Към момента съществуват умни технологии като преносими въздушни възглавници, чиято

...
Към момента съществуват умни технологии като преносими въздушни възглавници, чиято
Коментари Харесай

Мобилно Android устройство ще показва риска за лошо падане при по-възрастните хора







Към момента съществуват умни технологии като портативни въздушни възглавници, чиято цел е да оказват помощ на хората в преклонна възраст при рухване. Ново, по-проактивно устройство обаче към този момент ще може напълно да предотвратява сходни произшествия.

FallSkip е мобилно приложение, основано в Политехническия университет на Валенсия. То работи на особено мобилно устройство с Android, което е сложено на колан за кръст. Лекарите могат да вкарат в приложението индикаторите на пациентите и по-късно да употребяват вградените акселерометър и жироскоп, с цел да ревизират салдото и походката им, координацията, времето за реакция и мускулната мощ. След като пробата е приключен, пациентите получават резултат, който демонстрира каква е вероятността в близко бъдеще да паднат. Благодарение на тези данни може да се вземе осведомено решение за това по какъв начин да бъдат лекувани.

От екипа прецизират, че един на всеки трима по-възрастни жители пада най-малко един път в годината, което това е един от главните гериатрически синдроми. А следствията могат да бъдат разнообразни: като се стартира от фрактури и се стигне до боязън от рухване. Освен това изследване демонстрира, че сред 9,7% и 19% от паданията при по-възрастните хора водят до приемане в болница.

FallSkip е очакван като справедлив тест за премерване на риска от рухване. Той не е безценен и може да се прави неведнъж. Освен това от екипа акцентират, че той е учреден на скорошно проучване, представено в няколко клинични теста като благонадежден и стопански ефикасен способ за прави оценка на общото положение на пациентите.

Екипът се надява някой ден приложението да се трансформира в общоприет инструмент във всяко лечебно заведение, с цел да се усъвършенства грижата за увеличаващото се възрастно население.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР