Към момента държавата нищо не прави за геотермалните води. Това

...
Към момента държавата нищо не прави за геотермалните води. Това
Коментари Харесай

Държавата нищо не прави за геотермалните води

Към момента страната нищо не прави за геотермалните води. Това сподели Александър Пенчев, специалист в региона на различните източници на сила, заяви БНР. Използването на геотермалните води е интердисциплинарна задача - има балнеоложка част, енергийна част и други странични изгоди , които не се регистрират. Пари постоянно ще се намерят, в случай че методът е деликатен, рационален и обмислен.

По думите му би трябвало да се направи инвентаризация на съществуващите сондажи и извори, да се види в какво техническо положение са, да се ревизира по какъв начин се употребяват, какъв е крайният резултат и да се създаде нова сложна стратегия. Според Пенчев е бил изгубен насъбран сериозен опит , тъй като актуалното развиване на възобновимите източници датира от 70-те години.
 Омбудсманът не хареса концепцията на
Омбудсманът не хареса концепцията на " Топлофикация София " да смъква градусите на топлата вода

Настоява за обективна отплата за потребителите

В общественото пространство се прокрадва концепцията да се създава електричество от геотермални източници. Характерът на нашите води е мощно стеснен за произвеждане на електричество и всяко такова проучване единствено в тази тенденция е самоцелно, съобщи Пенчев. Някой има ли статистика за конфигурираните геотермални централи все още? Със сигурност мога да кажа, че до 1991-92 г . България имаше 200 мегавата топлинна мощ геотермални централи. Това никой не го помни , уточни Пенчев.

Предимството на геотермалната сила е опцията за децентрализирано потребление, разясни Александър Пенчев и даде образец със Сапарева баня.

" Няма потребност да се вършат великански централи с великански мощности. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР