Към края на нощта на 26 срещу 27 май ще

...
Към края на нощта на 26 срещу 27 май ще
Коментари Харесай

Тази нощ наблюдаваме втората за годината Супер луна

Към края на нощта на 26 против 27 май ще следим втората за тази година " супер Луна ", това заяви астрофизикът Пенчо Маркишки за Българска телеграфна агенция.
Първото суперлуние за годината. За явлението " супер Луна " приказваме при близки във времето пълнолуние (или новолуние) и перигей, т.е. когато Луната се доближава най-вече до Земята, обикаляйки я по своята елиптична орбита.
 Майската Супер Луна ще донесе интензивни промени за тези 3 зодии Майската Супер Луна ще донесе интензивни промени за тези 3 зодии
Ако сега имате чувството, че измененията се случват с извънредно бързи темпове, евентуално това е по този начин, тъй като групово навлизаме...
Перигеят ще настъпи на 26 май в 04:53 ч. българско време при разстояние Земя-Луна 357 309 километра, а точният миг на пълнолунието ще е на същата дата в 14:14 часа. Интервалът сред двете събития ще бъде 9 часа и 21 минути.
Луната ще наподобява с към 7% по-голяма, в сравнение с е при приблизително разстояние до нея, а яркостта ѝ ще бъде с към 16% по-висока от междинната.
Явлението ще бъде с по-близки във времето перигей и пълнолуние, в съпоставяне със суперлунието на 27-и април.
На 26-и май в 12:45 ч. българско време ще стартират и частичните етапи на лунно затъмнение, което ще се следи от Тихоокеанския район. От България то няма да бъде забелязано.
 Феноменът Супер луна (ВИДЕО + СНИМКИ) Феноменът Супер луна (ВИДЕО + СНИМКИ)
Тази нощ беше пикът на първата за годината Супер луна (Supermoon). Така се назовава спътникът на Земята, когато е във фаза пълнолуние и с...
Затъмнението ще бъде цялостно лунно, с начало на цялостната фаза в 14:11 ч., с оптималната фаза в 14:19 ч. и завършек на цялостната фаза в 14:26 ч. Частичните етапи ще завършат в 15:52 ч., посочи астрофизикът.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР