Към късното лято, малко изморени, малко прегрели, ние тотално се

...
Към късното лято, малко изморени, малко прегрели, ние тотално се
Коментари Харесай

Лято е, но да не се отпускаме

Към късното лято, малко изморени, малко прегрели, ние тотално се отпускаме. Че режимът е нарушен, по този начин е. Че всички са в придвижване, децата - във почивка, а ние едвам излизаме/ влизаме от/в отпуска - по този начин е. В това има своя сексапил и поради него толкоз обичаме лятото, само че ето идва есента, а с нея - нечуван стрес. Плавното прекосяване към сезоните идва точно с придържането към рутина, рамка от правила и известна доза дисциплинираност от наша страна. Преди да се отпуснем напълно, някои препоръки от нас, благодарение на които есенният стрес няма да е толкоз огромен.

Спете постоянно.
Опитвайте да ставате всеки ден едновременно. Ако това по този начин или другояче ви се постанова, няма проблем. Но в случай че по някаква причина почивате по-дълго, имате свободна специалност, която се въздейства от ритъма на детската почивка - сигурно ставате все по-късно, в разнообразни часове. Сънят е едно от главните детайли в нашия режим, по тази причина е добре да не стресираме тялото с несиметричен сън и спане до късно. Целият следобяд ще е горещо, по тази причина не губете сутринта в излежаване.

Поддържайте хранителен режим.
Придържайте се към обичайното, само че и сезонно меню и спазвайте приблизителни часове на хранене. Особено по време на отпуска се храним с нетипични за нас ястия в нетипични, нормално късни, часове. За да отидем рано на плаж, изпускаме закуската, а на плажа за обяд ядем цаца или бланширни пържени картофи. Опитайте да се храните в нормалните си часове и с неща, които си обичате и през останалото време - супички, салати. Разбира се, тестването на нови неща е незаменимо премеждие, само че това би трябвало да е по-скоро изключение.

Спазвайте разкрасяващата си рутина
По време на почивката, и освен, само че главно през лят, сме по-склонни да подценяваме някои от ритуалите си за хубост. Забравяме да слагаме маска за косата или да се мажем с хидратиращ лосион след къпането след плажа. Но лятото може да е доста стресиращо за лицето, косата. Затова да не изпускаме хидратацията, слънцезащитата и кремът срещу бръчки. Лежерното въодушевление е прелестно бягство, пигментацията, отпуснатата кожа и цъфтящата коса - напълно действително нещо.

Работете.
Да, това е също доста значимо - да не спирате да работите. Темпото на работа понижава от жегата, отпуските на сътрудниците, шефовете, само че даже и във вашия отпуск мислете за работа. Записвайте нови хрумвания, разговаряйте с сътрудниците си, отмятайте мейлите. Ако една седмица или повече изключим изцяло, рискуваме работата с изключение на да се натрупа, само че и стресът да е по-голям. Всяка специалност има по-лек режим през лятото, пробвайте да се нагодите към него, без да изпускате главното движение. Нека тези картинки, на плажна безметежност, равнодушие и изключване на телефони и служебната поща не ви съблазняват, в случай че не може да си го позволите и всичко единствено вас чака. Ако обезверено чакате отпуска поради отмора от работата, помислете за какво не успявате да си почивате през цялото това останало време.

Не отпускайте децата.
Те лягат късно, стават късно - да, почивка е. Но техният темп директно се отразява на нашия. Ако през образователната година цялата къща е ставала в 7, през ваканцията всеки си става, когато изиска - и то тъкмо поради тях. Става по този начин, че ние даже заспиваме преди тях, а те още имат сила. Техният летен режим може да има час повече заран излежаване, само че по-късно би трябвало да има четене, игра, срещи с другари, изкуство, спорт. И ние да координираме техния ден, а не да разрешаваме той да координира нас.

Планирайте есента.
Времето се изнизва доста бързо и есента към този момент ни чака зад ъгъла, нищо, че е още август. Обмисляйте новите неща за есента. Започнете извършването на покупки за учениците, помислете за ремонта, нова работа, пренасяне. Когато денят още веднъж стане ангажиран и цялостен, е късно занапред да се вършат проекти - към този момент би трябвало да се работи. Организирайте си нещата по този начин, че да не се струпа след това всичко едновременно.

Хората мислят за сезоните като за чакана смяна. И това е по този начин - през зимата чакаме пролетта поради новото начало на живота. През пролетта чакаме лятото поради топлото и почивките. През лятото чакаме есента за хладното и изобилието. През есента чакаме зимата поради снега, Коледа. Всички промени, разнообразието са положителни, когато не допират основата, фундамента, който ни дефинира като персони. Независимо от сезоните, ние оставаме едни и същи. Тази непоклатимост би трябвало да остане устойчива.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР