„Към днешна дата вече е факт мобилното приложение, чрез което

...
„Към днешна дата вече е факт мобилното приложение, чрез което
Коментари Харесай

Меджидиев: Вече е факт мобилното приложение, чрез което могат да се издават електронни рецепти

„ Към днешна дата към този момент е реалност мобилното приложение, посредством което лекарите могат да издават електронни бели предписания, в случаите в които нямат достъп до компютър. Постарахме се преди формалното стартиране на приложението да бъде тествано на всички равнища в системата на опазването на здравето, като с това бяха ангажирани Българският лекарски съюз, общопрактикуващите лекари и целия капацитет на „ Информационно обслужване “ АД. Голяма част от информацията в електронната рецепта е авансово въведена или се избира от описи с записаните в България лекарствени артикули, като въвеждането на букви и знаци е сведено до най-малко. “

Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на взаимна конференция с министъра на електронното ръководство Георги Тодоров и представители на „ Информационно обслужване “ АД.

Приложението може да се употребява по едно и също време на няколко мобилни устройства, в т. ч. телефони и таблети. Рецептата се записва в електронното пациентско досие в НЗИС. Приложението доста улеснява лекарите, само че най-важно е, че се усъвършенства услугата към пациента, разяснява министър Меджидиев.

Той беше безапелационен, че сега изписването на лекарствени артикули с бели предписания е обезпечено за всеки пациент, като това може да се случва както електронно, по този начин и на книжен притежател.

„ С напредването на дигитализацията в опазването на здравето, хартиените предписания ще отпаднат от единствено себе си, само че дотогава е значимо лекарите да разполагат с всички благоприятни условия, а на пациентите да подсигуряваме достъп “, уточни още доктор Меджидиев.

„ Всички наши старания са ориентирани към оптимално облекчение на пациента, да спестим неговото време и разхождане по институциите “, беше безапелационен министърът на електронното ръководство Георги Тодоров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР