Към днешна дата служителите са по-нещастни, отколкото бяха в разгара

...
Към днешна дата служителите са по-нещастни, отколкото бяха в разгара
Коментари Харесай

Служителите са по-нещастни, отколкото бяха в пандемията

Към днешна дата чиновниците са по-нещастни, в сравнение с бяха в разгара на пандемията, и това може да коства на международната стопанска система 8.8 трилиона доларa. Проучване на BambooHR – софтуерна платформа за ръководство на човешките запаси – демонстрира, че удовлетвореността на работното място непрестанно понижава от 2020 година насам, а тази година отбелязва внезапен спад.

Платформата проучва данни от близо 60 000 чиновници в над 1600 компании по целия свят в интервала сред януари 2020 година и юни 2023 година

Изводът от тях е, че в последните 3 години работещите от ден на ден показват възприятие на примирие и незаинтересованост поради работната среда и от ден на ден алармират за утежняване на морала в организацията.

Въпреки че през последните една-две години от ден на ден компании признават смисъла на салдото сред професионалния и персоналния живот, въвеждайки разнообразни политики за поощряване на чиновниците, става известно, че това не е задоволително.
Защо толкоз доста хора са нещастни на работното си място?
Основната причина за незадоволеност е несправедливото отношение на работното място: несъответстващо заплащане, липса на поддръжка от страна на сътрудници и мениджъри или голословно натоварване, демонстрира изследването.

Инфлацията, всеобщите уволнения и несигурността по отношение на политиките за връщане в офиса основават „ надълбоко възприятие на паника “ у чиновниците.

В началото на 2023 година към три четвърти от работещите декларират, че изпитват безпокойствие за стопанската система, а съвсем половината са загрижени за неприятния баланс сред професионалния и персоналния живот, твърди изследване на Harris Poll/Fast Company, извършено измежду повече от 1000 чиновниците.

Друг фактор, който води до незадоволеност на работното място, е неналичието на смисъл в осъществяването на функциите си в компанията. 
Промяна в мисленето на чиновниците
Пандемията трансформира мисленето на хората и по какъв начин те гледат на кариерното си развиване. Днес все по-малко чиновници показват блян към по-голямо финансово заплащане или нанагорнище в корпоративната подчиненост. Вместо това те се концентрират върху желанието да имат по-дълбока връзка със своята работа и да се вълнуват от дилемите, които извършват. 

Липсата на споделена задача и цел може да се отрази пагубно на цялостното задоволство и благополучие на работещите, открива изследването.

Служителите, които осъзнават, че техните старания оказват значително и позитивно влияние върху другите, освен имат по-голямо чувство за задоволеност от своята работа, само че и се отличават с по-висока продуктивност.

По-бързото израстване в организациите са по-чести измежду тези чиновници, които намират смисъл в своята работа.  Осъзнаването на приноса за компанията освен прави по-щастливи работещите, само че и ги стимулира да реализират по-големи триумфи.
Щастието на чиновниците се отплаща
Съсредоточаването върху ангажираността и удовлетвореността на чиновниците е сериозно освен за менталното благоденствие на работното място, само че и въздейства непосредствено върху облагите на компанията.

Организациите с ангажирани чиновници записват по-високи финансови резултати, доста по-ниско текучество на личния състав и неявяване от работа спрямо фирмите, в които чиновниците не се усещат задоволени и ангажирани, открива изследване на Gallup. Резултатът от щастливите чиновници не е единствено стопански, а води и до по-добри условия на работа и усъвършенствано обслужване на клиентите.

Неангажираността на работещите има и съществени стопански последствия за международната стопанска система. Оценената загуба на продуктивност е на стойност 8.8 трилиона $, или 9% от международния БВП (БВП), демонстрират данни на Gallup.

Мениджърите могат да реализират прогрес при мотивирането на недоволни чиновници, създавайки среда, в която хората усещат принадлежност, биват изслушвани и разбрани. Няма потребност да се вземат решение всички проблеми незабавно, само че положителната връзка и постоянните диалози с хората в екипите могат да имат голямо значение и да допринесат за възстановяване на работната среда и резултатите на компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР