Калоян МетодиевЮристи, политолози, социолози, репресирани и уволнени от служебния режим

...
Калоян МетодиевЮристи, политолози, социолози, репресирани и уволнени от служебния режим
Коментари Харесай

Партиите няма интерес от налагането на един безконтролен президент

Калоян Методиев

Юристи, политолози, социолози, репресирани и уволнени от служебния режим към този момент интензивно дискутират орязването на президентските пълномощия, премахването на служебния кабинет и параметрите на един иден импийчмънт. В тази връзка сега се преглежда конституционната процедура, правни проблеми, диспути по отношение на президентската институция, европейските аналози. Една от групите е разкрила интресно мнение в стенограмите на Великото национално заседание при изработването на новата Конституция.

Дебатира се основаването на президентска институция и нейните пълномощия. Депутатката Соня Младенова прави забавно и пророческо изявление от парламентарната естрада (29 май 1991):
„ В умозаключение бих желала да посочи, че в нашата разграничена страна нито една политическа мощ няма интерес от налагането на един безотговорен президент, със съсредоточена в ръцете му голяма изпълнителна власт. Аз съм за това в нашата страна да има мощен президент, с доста президентски и положителни, модерни пълномощия, само че той да бъде

следен от Народното събрание

Защото, както неведнъж се е случвало в нашата история, един подобен властник с безкрайно мощна власт, откакто си разчисти сметките със своите политически съперници, няма гаранции, че рано или късно няма да стартира да търси врагове на народа в редиците на своите някогашни съидейници. Добре би било, до момента в който не е късно, да се замислим върху пророческите думи на Левски, а точно: „ Цели сме изгорели от парене и към момента отново не знаем да се пазим “… “
Трима предишни президенти се занимаваха със събаряне на държавни управления и  партиен инженеринг подгонени от упоритостите на акмето. Настоящият надмина всичките вкупом, разруши страната и докара перманентната рецесия. Проблемът е явен и идва време да го решим!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР