Калин Стоянов. Снимка: Искра.бг Вътрешният министър Калин Стоянов присъства на годишния

...
Калин Стоянов. Снимка: Искра.бг
Вътрешният министър Калин Стоянов присъства на годишния
Коментари Харесай

Калин Стоянов коментира акцията в Бургаско със задържани, Нотариуса и ротацията

Калин Стоянов. Снимка: Искра.бг

Вътрешният министър Калин Стоянов участва на годишния разбор на активността на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи /ОДМВР/ в Бургас. Събитието акцентира ангажираността на страната към подобряването на изискванията за живот в района посредством подсилване на сигурността .

Анализът дава опция освен за доклад на постигнатото, само че и за изчерпателен диалог по отношение на тактиките и провокациите, които стоят пред униформените в битката против престъпността , отбраната на жителите и съхранението на публичния ред.

Калин Стоянов разяснява пред публицисти, разрушила проведена незаконна група, занимаваща се с незаконна емиграция. В ранните часове на днешния ден се е провела акцията. Действията на групата включват превеждане през границата, превоз и извеждане на лица без нужните документи за престояване.

„ До момента в хода на интервенцията са арестувани 10 лица, като се чака броят им да нарасне в границите на деня. Предстои повдигането на обвинявания по отношение на арестуваните, които са разпознати като престъпно проявени. Операцията е резултат от взаимната работа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ и Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/, показваща ефикасното взаимоотношение сред другите сили за сигурност в страната. “

Вътрешният министър акцентира, че групата е имала строга подчиненост, включваща водач, помощници и логистици , и е работила най-вече в Бургаска област, където е била най-активна през последните месеци.

„ Нейните действия са били публикувани на територията на цялата страна “, акцентира министърът.

Стоянов разяснява и следствието на тежкото умишленото закононарушение – убийството на известния Мартин Божанов-Нотариуса , като означи компликациите, които се срещат при разкриването на сходни поръчкови закононарушения. В отговор на въпроси по отношение на възможен теч на информация и вероятното битие на отбрана /чадър/ над избрани лица, вътрешният министър изрично отхвърли сходни изказвания , наблягайки уговорката на министерството за бистрота и правдивост.

Вижте повече какво споделя вътрешният министър по настоящи тематики в страната във видеото:

„ Аз съм удовлетворен от резултати от ОДМВР-Бургас, има доклад на спад на записаните закононарушения и паралелно с това имаме нарастване и на % на разкриваемост. ОДМВР-Бургас е образец за взаимоотношение сред структурите “, безапелационен е Стоянов за работата на локалната дирекция.

Разгледаха се освен основните моменти от годишния разбор, само че и реакциите, проектите и упованията, които той поражда измежду обществото и институциите. ОДМВР-Бургас се стреми да направи района още по-безопасно място за живеене, работа и развлечения , отразявайки ангажираността на всички участници в процеса към основаването на стабилно и несъмнено общество.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР