Плувки за бебешки врат Otteroo все още се продават въпреки съобщенията за наранявания и едно смъртно дете

...
Калифорнийска компания, която произвежда плувки за врат за бебета, отказа
Коментари Харесай

Калифорнийска компания, която произвежда плувки за врат за бебета, отказа да изтегли надуваемите устройства въпреки предупрежденията за безопасност от две федерални агенции и доклад за удавяне на бебе докато използвате продукта, предупреждава Consumer Reports.

Откакто Otteroo се появи за първи път на пазара, Комисията за безопасност на потребителските продукти (CPSC) е получила 68 доклада за инциденти относно надуваемия плаващ пръстен, предназначен за бебета на тригодишна възраст седмици. Във всички случаи бебетата трябваше да бъдат спасявани от хората, които се грижат за тях, се казва в Consumer Reports. Въпреки че много от бебетата в докладите за инциденти на CPSC нямат трайни наранявания, някои изискват болнични посещения, CPR или интубация, според защитата на потребителите и медийната организация.

Поплавък за врата на Otteroo помогна да доведе до смъртта на 6-месечно бебе в Мейн преди три години, след като детето се изплъзна през отвора на врата на устройството, каза CPSC. 3-месечно дете беше сериозно ранено в Ню Йорк миналата година в подобна ситуация, каза агенцията.

посъветва родителите да не използват никакви продукти за носене на врата и CPSC издаде подобно предупреждение. Агенциите, които не могат да принудят Otteroo да изтегли своите поплавъци за врата, отбелязват, че устройствата могат да се изпуснат и да започнат потенциално да се стягат около врата на бебето, рискувайки удушаване.

Чиу каза, че всяко надуваемо устройство, което губи въздух, може да навреди на дете.

„Категорично не сме съгласни с изявлението на CPSC, че Otteroo е дефектно проектиран, защото може да се издуе поради теч – това наистина е присъщата природа на всички надуваеми лодки“, каза тя пред CBS MoneyWatch. „За съжаление, CPSC избра Otteroo и пренебрегна хиляди други надуваеми детски продукти на пазара и наложи нереалистичен и невъзможен стандарт, според който нашата плувка не трябва да носи риск от дефлация.“

Consumer Reports фокусирани на Otteroo, тъй като това е най-популярната марка плувка за врата и поради съпротивата на компанията да издаде изтегляне на продукта, каза Oriene Shin, политически съветник за Consumer Reports, пред CBS MoneyWatch.

Mambobaby, Swimava и други компании също правят бебешки поплавъци за врата, но тези производители „нямат същата разпознаваемост на марката като нейните продукти“, добави Шин, имайки предвид Чиу.

Шин отбеляза, че компаниите често отказват да изтеглят продукт, освен ако няма окончателно доказателство, че е потенциално вреден. Но това може да бъде опасно за компаниите, които произвеждат бебешки продукти.

"Това означава, че те трябва да видят повече бебета и деца да се нараняват и умират, а това е просто неприемливо за мен", каза тя. „Нямаме търпение за допълнителни данни, за да държим компаниите отговорни и да пазим бебетата в безопасност.“

Бебешките плувки за врат започнаха да набират популярност преди няколко години, като снимки на устройства за плуване с размер на пинта изникнаха в социалните мрежи медии, което накара един педиатър да опише продуктите като „потенциални смъртоносни капани“ в множество новинарски акаунти.

Поплавъците за врата се рекламират от производителите като продукт, който дава на бебетата мобилност, но FDA каза, че ефективността на продуктите не е установена. Агенцията каза, че плувки не трябва да се използват, особено за бебета със спина бифида, спинална мускулна атрофия, синдром на Даун или церебрална парализа.

В: Product RecallConsumer ReportsConsumer Product Safety CommissionKhristopher J. Brooks Twitter Благодарим ви, че прочетохте CBS NEWS. Създайте своя безплатен акаунт или влезте
за повече функции. Продължете Моля, въведете имейл адрес, за да продължите Моля, въведете валиден имейл адрес, за да продължите

Още от CBS News

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР