Каквото и да говоря, и да стъпя върху тая човешка

...
Каквото и да говоря, и да стъпя върху тая човешка
Коментари Харесай

Актъор за трагедията във Враца: Преди 20 години майка получи инсулт и я държаха 6 часа в коридора

Каквото и да приказвам, и да стъпя върху тая човешка покруса, въобразявам си какво им е на фамилията, за което скърбя и изричам съболезнования. Но по този начин или другояче всеки от нас, директно или индиректно, е опирал до нашата здравна система. Всички имаме персонални нещастия. Моята майка по същия метод преди близо 20 години, младеж, получи инсулт и 6 часа я държаха в коридора, представете си, тъй като го няма невролога. Как по този начин, с едно равнодушие като някакви бюрократи там се отнасяха към мен, идваше ми да убия някой. Това е естествена човешка реакция. От друга страна пък преди години доктори от същата система избавиха сина ми от нещо банално, просто се получиха усложение и го избавиха. Стигам до заключението, че просто в тая система, човешкият фактор е очевидно номер едно. Или ще изтеглиш дългата или късата съчка, или ще имаш шанс да попаднеш на хора с човешко отношение, които ще ти извърнат внимание или шансът ти ще изневери и ще попаднеш на другия вид хора.

Така в " Пресечна точка " по Нова Тв артистът Стефан Денолюбов разяснява нещастието във Враца, при която 44-годишна жена умря, откакто извиканата кола за спешна помощ не пристигна у тях, а след това чакаше 40 минути пред регистратурата на болница.

Всички знаем, колата за спешна помощ или ще пристигна бързо, или няма да пристигна рано. Окей, само че аз съм виждал и по какъв начин идва. Нали, отново опираме до шанс. Иска ми се системата да се направи по този начин, че човек да не зависи от шанса си в сходни случаи, сподели още Стефан Денолюбов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР