Какво значи корупция на ГЕРБ? От началото на Прехода имало

...
Какво значи корупция на ГЕРБ? От началото на Прехода имало
Коментари Харесай

Митов брани ГЕРБ - за корупцията и Илчовски, критикува Слави Трифонов

Какво значи корупция на ГЕРБ? От началото на Прехода имало ли е ръководство, което да не си е тръгвало с обвинявания за корупция? За мен би трябвало да погледнем систематичният проблем – за какво избрани практики са вероятни. Трябва да си приказваме за това какви системи за бистрота и отчетност да въведем, за институционалния проблеми. ГЕРБ е партия със стотици членове – всички ли би трябвало да ги демонизираме? Това съобщи пред bTV претендентът за министър председател на ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов.
" Общи приказки – какво значи изчегъртване на всичко, което е направено от ГЕРБ. ГЕРБ е направил доста неща – множеството са положителни. Какво ще изчегъртваме – направените пътища и мостове ", попита Митов, разяснявайки пред Петър Волгин, като прикани Слави Трифонов да влезе в конкретика: " Мълча, мълча едно известно време и се появи през вчерашния ден да каже нещо, което е нищо ". Трябва да даде посока и да каже по какъв начин ще се случи дадена смяна, по какъв път ще тръгне – „ другояче това са някакви революционни послания ", съобщи Митов. И дефинира 45 Народно заседание като " зоопарк ".
Митов разкритикува измененията в Изборния кодекс и загатна за споразумение с президента Румен Радев. Но отхвърли, че авансово ГЕРБ се готви да оспори предварителните парламентарни избори. Няма страна, която да е забранила хартиеното гласоподаване – кому е нужно това, попита някогашният външен министър.
Даниел Митов дефинира като " селски арбитражен съд " така наречен комисия " Манолова " (Комисията по проверката на ръководството 10 години назад). Според него, Светослав Илчовски споделил неща, които не са правилни – че Миню Стайков е индивидът, над който имало издевателстване в пандиза от надзиратели, записани на видео и показвани като образец да не се върви против ГЕРБ. За Митов, с комисията Манолова се пробва отново да влезе в Народното събрание, тъй като било подозрително, че ще стане и в 46 Народно заседание.
" Който не е управлявал, не е допускал неточности. Тези, които си мислят, че може да дойдат и да изчегъртат, ще създадат същия безпорядък като в Народното събрание. Големият проблем е неналичието на диалог - даже врагове сядат на маса да си приказват, камо ли политически партии ", съобщи Даниел Митов.
Вечната тематика – връзките с Русия
За България като член на Европейски Съюз през днешния ден си е Денят на Европа. Има опити за пренаписване на историята, само че от съветска страна – да вземем за пример пренаписване на пакта " Молотов – Рибентроп ", отхвърлят, че руските и немските войски са марширували дружно, правели са паради. Това съобщи някогашният външен министър Даниел Митов.
Русия се пробва да промени архитектурата на интернационалните връзки – за нея е значимо светът да е " Вестфалски ", в който единствено националният суверенитет е значим, а всички диалози за права на индивида, за свободни и почтени избори, се замитат, счита Митов.
Ескалация – по този начин Митов дефинира връзките сред България и Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР