Какво стана? Защо днес спецчасти и прокурори отново са на

...
Какво стана? Защо днес спецчасти и прокурори отново са на
Коментари Харесай

Къро - Алексей - Божков... Кой кого в крайна сметка ома`а

Какво стана? Защо през днешния ден спецчасти и прокурори още веднъж са " на посетители " у Васил Божков, който даваше тип да се е " оправил "  с новата власт? Особено откакто Алексей Петров към този момент не е сред нас, а Иван Гешев се снима по какъв начин реже торти с Народното събрание?

Отговорите евентуално са известни на релативно малко хора. Особено - отвън кръга на родната криминално-мутренско-бизнес-политическа реалност.

Има обаче набиващ се на око низ от съвпадения, които, подредени в логическа поредност, може и да значат нещо. А може и нищо да не значат... Вие ще прецените до каква степен българската прокуратура сама по себе си не противодейства, а взе участие със лична роля в подземните пластове, раздвижвания, битки и даже елиминации.

Макар още от началото на " понтификата " си* Иван Гешев да се появи като човек, който е податлив да е свръхактивен, по-интересно стана към края на полу-мандата му. Но с цел да разберем края, би трябвало...
да се върнем първоначално - Божковите несгоди
Освен против политици или изявени техни спонсори от бизнеса, по предписание - несимпатични на ГЕРБ и Движение за права и свободи, най-едрата риба, против която Гешев се развихри, бе Васил Божков. Спецчасти влизат в офисите на Божков на 29 януари 2020 година, само че се счита, че той се изнася от България действително през декември 2019 година (Гешев встъпва на поста, който пък Цацаров по неотложност е овакантил още преди да му изтече мандатът - на 18 декември същата година, б.а.).

Като очевидци против Божков на прочулата се с ювелирните си каузи Спецпрокуратура (с каузи - не с издействани осъждания!) в основната роля влизат двама братя и татко им, известни обществено като Цеките. Цветомир, брат му Боян и татко им Стефан Найденови.

Прокуратурата драговолно популяризира при започване на март 2020 година аранжирани части от записи, с които се е сдобила явно с методите на СРС (нещо, което единствено по себе си е закононарушение по Наказателен кодекс, б.а.). От тях може да се заключи, че един от Цеките е бил " закачен " със СРС и пратен при Божков, който пробва да им желае % от бизнеса.

От тези СРС са изявленията на Божков - класическото " Които предават - умират, такава ви е ориста ", както и умоляването от страна на Найденов да изтегли " убийците, които се разхождат край София ". В чест на истината, Божков отхвърля да ги е пращал той - той просто им желае комисион.

Тук обаче забавното е друго - намесването на Красимир Каменов-Къро. Докато пробва да убеди " издънилите се " предатели и бизнес-партньори в своята доборнамереност, Черепа им загатва:

" Вие сте живели до момента под капак. Никой не е смеел да ви каже гък. Ето, Къро идва през вчерашния ден и ми вика - Що не ме остави да ги ома`ам...? "

Може да заключим, че Къро - който не е прочут със своята отстъпчивост, е имал податливост да " ома`а " този или оня и то в синхрон с Божков.
Епизоди 2 и 3 - Къро
Тук на бързи обороти прокуратурата превърта кино лентата до март 2023 г-  безусловно последните седмици от властването на Гешев. Главният прокурор (тогава) прави нещо, което не се е случвало - осветява въпросния Къро.

Това става, като първият ход е да се образува досъдебно произвеждане и да се арестува един смятан за негов непосредствен - Делиян Георгиев, и да се разгласи за търсене различен - Тони Иванов (Тони Парфюма).

Самото топ-ръководство на прокуратурата (междувпрочем и Борислав Сарафов участва) дава ексклузивен брифинг на 16 март 2023 година - тъкмо предизборно време. Темата за двете упрекнати дребни риби въобще не е забавна - пускат се обстойно и нашироко главно диалози на Красимир Каменов-Къро. В тях внушението е, че той е податлив да спонсорира " Промяната ", че се взимат пари и се работи в синергия с " Цецо от Белград ", както и че се цели премахване на Гешев от поста основен прокурор.

Типично за Спепрокуратурата - Къро става обвинен, откакто десетилетия на " либерален преход " никой не е забелязал, че е подобен тежък престъпен деятел. И още нещо - Красимир Каменов е прочут с това, че по никакъв начин не обича да разнасят името му по медиите, тъй като другояче " умира от нерви " (израз, който самичък употребява на упоменатите записи).

На 1 май - почивен ден, Иван Гешев се прибира от резиденция на Боровец, която - оказа се - употребява като персонални палати, когато близо до колата му гърми бомба. Първо се пускат лъжите, че: а) си идва от семинар с млади прокурори, б) че децата са били вътре, в) че израелски специалист взе участие в следствието на " тероризма ". Може би имаше и други - то може ли да се запомни...

Вероятно поради това самият случай се възприема в началото като много " водевилно " осъществяване от огромна част от критиците на Гешев - даже и от тогавашния вътрешен министър Иван Демерджиев.

Напротив - неотдавна прокуратурата публично изнесе данни, че са подготвени първите експертизи от мястото. И те гласят, че на завоя на слизане от Боровец е гърмял 2,5 кг нитропентан(или нитропента - съгласно немската терминология). Което е всичко друго, само че не и инсценировка от обичаните на Гешев драматургии.

С или без връзка с изредените нагоре събития доближеният на Божков - Къро е погубен свиреп, като убийците му го намират чак в Република Южна Африка. Убита е и дамата, с която живее - а първичните информации са, че са избити и децата (слава Богу, не се потвърждават). 

Това става на 25 май - към 3 седмици след атентата против Гешев.
" Има регулировчици "
На 26 май журналистката Миролюба Бенатова написа във фейсбук следния статус:

" Убийството на Красимир Каменов - Къро, останал жив, неосъждан и проспериращ години наред, макар всевъзможни съмнения, демонстрира още веднъж какво става, когато престъпиш към това равнище, за което не си избран.

Колкото и информация да имаш, в случай че решиш да " издъниш четата " и хем да отмъстиш на някогашен сътрудник, хем да съдействаш на политически кръгове, има  " регулировчици ", които припомнят на кого къде му е мястото. И демонстрират с олово в челото, че има секрети, към които от дълго време е реализиран консенсус за омерта.

Родна. Българска.

С това ликвидиране гущерът не си реже опашката. А си маха ненужна люспа. " и така нататък



Последвалите събития са по-скорошни и по тази причина евентуално нямат потребност от чак такова в детайли припомняне: след няколко несполучливи атентата в годините на " прехода " Алексей Петров е разстрелян, до момента в който се разхожда над " Драгалевци "  със своя позната - самичък, без защита. Това става на деня, откакто е дал курбан (на така наречен Голяма Богородица) за несполучлив остарял атентат против него. Казват, че бил в чудесно въодушевление: спокоен и даже мълчешком " разпределял порции " - кой какво ще получи от бизнеса му.

Васил Божков каца на седващия ден след погребението - 25 август. След като преди този момент е написал известие до медиите.

Днес полиция и проверяващи са на посетители у приятеля на Къро и неприятел на Алексей - Васил Божков. Сякаш призракът на Алексей Петров още може да въздейства на службите и да ги праща " на посетители "  - по всички страни... 

А дали има възможност човек като Васил Божков да държи в основния си офис на ул. " Московска " обстоятелства или документи, които го уличават в действие като убийството на Трактора? Предстои да научим от проверяващите.

---

* - извиняваме се за аналогията с интервала на ръководство на папата, само че при българския основен прокурор е удачна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР