Какво ще стане, ако ядете по един банан на ден?

...
Какво ще стане, ако ядете по един банан на ден?
Коментари Харесай

Един банан на ден прави чудеса за зрението и кожата

Какво ще стане, в случай че ядете по един банан дневно? „ Eat This, Not That “ написа, че този плод е извънредно потребен за организма. Например постоянната консумация на банани усъвършенства зрението - както денем, по този начин и през нощта, съобщи " Дарик нюз ".

Толкова ли са потребни бананите, колкото се споделя? Нека да разгледаме научните доказателства.

Всеки от нас като дете е чувал поговорката: " Яж по една ябълка дневно - и в никакъв случай няма да видиш заболявания. Оказва се обаче, че бананите са не по-малко потребни за организма. Те са богати на витамини и хранителни субстанции и в случай че ядете банани постоянно, те ще ви оказват помощ да поддържате здравето си и даже да подобрите положението му. С други думи, да консумирате по един банан дневно значи да помогнете на здравето си.

Но е значимо да помните, че не би трябвало да прекалявате с бананите. Според уеб страницата Healthline яжте един или два банана дневно, само че не повече. Прекалената консумация, даже на здравословни храни като бананите, води до увеличение на тежестта и хранителни дефицити. Какви са изгодите от този жълт плод?

1. Бананите са потребни за червата ви

Днес повече от всеки път разбираме какъв брой значимо е здравото черво за цялостното ни здраве и благоденствие. Има доста способи да подобрите чревната си микрофлора, само че бананите са положително начало. Според изследване от 2017 година, оповестено в Nutrition Bulletin, бананите съдържат стабилно нишесте, което способства за производството на доста значими за здравето на червата късоверижни мастни киселини. Затова можем да благодарим на бананите, че стабилизират червата и обезпечават хранителни субстанции на нашата микрофлора.

2. Бананите оказват помощ за понижаване на тежестта

Неоценимата изгода от бананите е, че с ежедневната им консумация можем да свалим непотребните килограми. Тъй като бананите са богати на фибри и протеини, те дават чувство за задоволеност за дълго време, макар че един плод съдържа единствено 100 калории. Те са една от 20-те най-популярни храни за намаляване. Затова идващия път, когато пазарувате, не забравяйте да купите няколко банана.

3. Бананите са потребни за кожата ви

Когато си мислите за храни, които са потребни за кожата, евентуално се сещате за сьомга, авокадо и орехи. Но бананите също са потребни за здравето на кожата. Това е по този начин, тъй като те съдържат витамини и минерали, изключително манган, който покачва равнищата на колаген. Каквито и да са проблемите ви с кожата - акне, бръчки, сухота - един банан дневно несъмнено може да ви помогне. Козметолозите даже оферират да се вършат бананови маски, като настояват, че те съживяват кожата. Но избираме да ядем банани, в сравнение с да ги мажем по лицето си.

4. Бананите зареждат с сила тялото ви

Консумацията на банан преди или след подготовка ще увеличи енергийните равнища на организма ви и ще ви помогне да избегнете възприятието на отмалялост денем. Резултатите от изследване измежду мъже спортисти, извършено през 2012 година, демонстрират следното. Спортистите, които пият спортни питиета на всеки 15 минути, се показват по-зле при колоездене на дълги дистанции от тези, които ядат банани и пият вода. Следователно съществува директна връзка сред бананите и повишението на енергийните равнища в организма, което се отразява на спортните достижения.

5. Получавате огромна доза калий, който е потребен за сърцето.

Бананите са известни с високото си наличие на калий. Но знаете ли, че калият укрепва сърцето? Това е по този начин и по тази причина един банан дневно може да ви помогне да поддържате сърцето си крепко. Повечето хора не одобряват задоволително калий в храната си, което има негативен резултат върху кръвното налягане и здравето на сърцето. Учените изясняват, че богатата на калий диета (това е един банан на ден) понижава риска от сърдечни болести с 27%. Затова е време да включите банана в ежедневното си хранене.

6. Ще подобрите зрението си (както денем, по този начин и през нощта).

Не, не става дума за моркови. Според Националния институт по опазване на здравето бананите съдържат витамин А, който прави три неща: защищава очите, поддържа естественото зрение и го усъвършенства през нощта. Така че можете да намалите количеството на морковите, които водят до оранжев нюанс на кожата ви. Достатъчно е да хапвате по един банан дневно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР