От полицията в Сливен призоваха за съдействие от граждани за

...
От полицията в Сливен призоваха за съдействие от граждани за
Коментари Харесай

Полицията в Сливен моли за съдействие от граждани за вътрешно разследване

От полицията в Сливен приканиха за подпомагане от жители за вътрешно следствие, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция.

Във връзка с тиражиране в обществените мрежи и постъпили запитвания в Областната дирекция на МВР-Сливен е стартирана инспекция, касаеща видеоклип със смущаващо наличие и с възможното присъединяване на полицейски чиновник от Районното ръководство в град Твърдица. По случая е добита оперативна информация и от края на предходната седмица е стартирана дисциплинарна инспекция с оглед изясняване и определяне на всички събитията, както и истинността на видеоматериала. 

Въпросният материал се популяризира в обществените мрежи и досега в регионалната полиция в Сливен не са постъпили публични сигнали или тъжби по случая. " Става дума за видеоклип във фейсбук групата " Шивачево без цензура ", която е поверителна ", сподели за Българска телеграфна агенция представителят на регионалната полиция Първолета Мандинска.

Кметът на Шивачево Деян Иванов, който е и админ на групата сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция, че два пъти е свалил пост, който съгласно него няма място в групата. На видеоклип, който бил цензуриран, се виждал мъж, за който се допуска, че е въпросният служител на реда. В различен файл се виждал оповестен чат на човек, който твърди, че е служител на реда с 13-годишно дете на полова тема, който, по думите на Иванов, е непоносим. " Свалих тези постове, тъй като не са осведомени виновни институции, като управлението на полицията в Твърдица, нито има сигнал към Агенция " Закрила на детето ", изясни Иванов. Според него създателите на обявата би трябвало да сезират институциите.

Тези, които разполагат с информация, могат да се свържат с дежурен полицейски чиновник на тел. 044 644 323, 044 644 495 и на електронната поща на ОД на МВР-Сливен [email protected], анонимността им е обезпечена, се показва в известието на полицията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР