Какво се случи до този час? Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова

...
Какво се случи до този час?
Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова
Коментари Харесай

Пестихте ли от разходи за подаръци и трапеза тази Коледа?

Какво се случи до този час?

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова e извикана на среща във външното ни министерство. Освен оповестеното търсене на българския проверяващ публицист Христо Грозев, като аргументи от външно показват и възбраната за проучване на български език в окупираните от Русия украински региони и свалянето на портрети на български исторически персони.

Дронове и екип от 10 души от Планинската избавителна работа в Банско се включиха в продължаващото трети ден търсене на изгубилия се в Пирин екскурзиант. Сигнал за изгубването му бе подаден на 27 декември към 18 часа. Оттогава спасители обхождат планината. Днес времето е удобно, защото във високите елементи на Пирин е ясно и безшумно, а температурите са към и малко под нула градуса, споделят пред Българска телеграфна агенция от ПСС - Банско.

Вагон на товарен трен с фосфорна киселина дерайлира край сръбския град Зайчар малко след среднощ. Композицията се е движила от сръбско пристанище по неотдавна реконструираната железопътна линия Зайчар - Княжевац. Инцидентът е станал покрай село Вратарница. Фосфорна киселина не се е разляла. В момента екип от Ниш изважда цистерните от железопътната линия. Властите твърдят, че обстановката не е като в Пирот, където четири цистерни дерайлираха след жп злополука, а от една от тях продължава да изтича амоняк. Сръбското изданието " Данас " отбелязва, че макар реконструкцията, секторът от жп линията Зайчар - Княжевац е във очевидно неприятно положение.

България губи с 0-2 от Гърция на старта на мача от отборния разбъркан шампионат Юнайтед Къп в Австралия, съобщи " Корнер ". И двете срещи донесоха провали на Изабелла Шиникова и Григор Димитров. Шиникова стартира чудесно против поставената надалеч по-напред от нея в ранглистата Деспина Папамихаил и взе първия сет с 6:3. Нещата вървяха изцяло равностойно и във втория, само че един пробив донесе равнене - 4:6 за гъркинята. Тогава пристигна и основният миг, като Изабелла получи контузия в бедрото и на практика доиграваше мача на ходом - 1:6 в третия сет след два часа и 19 минути. Григор Димитров направи страховит дуел със международния №4 Стефанос Циципас, само че загуби в три сета - 6:4, 2:6, 6:7, като двамата бяха изцяло равностойни и ги разделиха дребни елементи в тайбрека на третия сет. Така след 0-2, в петък сутринта чакаме мачовете на Виктория Томова против Мария Сакари и Димитър Кузманов против Михаил Перволакис. Трябват ни две победи, с цел да изравним и да вкараме дуела в пети, решителен конфликт на смесени двойки. В събота и неделя е мачът на България против другия отбор в нашата група - Белгия.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:  

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

 

А какво ще кажете за това?

Българите все по-трудно покриват разноските си за храна поради повишаването на питателните артикули, горивата и електрическата енергия, стана ясно през празничната седмица от данни на Българската хранителна банка. От октомври насам броят на хората, които организацията поддържа, се е нараснал с над 60%. Нуждаещи се от сходно подкрепяне у нас към този момент са над милион и половина души. В същото време, въпреки да няма точни данни за унищожените артикули, се смята, че у нас годишно се изхвърлят към 600 хиляди тона храна. На този декор, от началото на годината, поради увеличените цени на електрическата енергия, горивата и фуражите, с 30 на 100 са поскъпнали яйцата. От Асоциацията на промишленото птицевъдство не изключват повишаването да продължи и през идната година и чакат производителите да намалеят. Затова упорстват за съответна помощ от страната.

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР