Какво представлява детоксикацията? За да изчистите организма си, да отслабнете

...
Какво представлява детоксикацията? За да изчистите организма си, да отслабнете
Коментари Харесай

Рубинен детокс за кръвта

Какво съставлява детоксикацията? За да изчистите организма си, да отслабнете и да изхвърлите токсините, би трябвало да се придържате към вярно хранене, да спазвате постите или да си вършиме разтоварващи дни, както и да включите в диетата си потребни зелени коктейли и смутита.

Цвеклото е един от най-хубавите зеленчуци за приложимост като съществена съставна част на детокс напитките. Отстранява радионуклидите и солите на тежките метали от организма. Заедно с високото наличие на витамини и минерали, изключително на фолиева киселина, манган, витамин С, калий и магнезий, в този зарзават има неповторима композиция от фитонутриенти, наречени беталаини, които ни обезпечават антиоксидантна и противовъзпалителна отбрана. Цвеклото също няма равно по наличие на йонен калций.

Беталаинът взе участие и в детоксикацията на организма, в метаболизма, обвързван е с активирането на ензима глутатион, който спомага за изхвърлянето на токсините с урината. Тези фитонутриенти придават на корените на цвеклото червено-виолетов или жълт цвят.

Смути от цвекло и джинджифил - съставки:
• едно приблизително огромно цвекло, обелено и нарязано на четвъртинки
• един грейпфрут, обелен и нарязан на части
• 2,5-сантиметрово късче джинджифил
• половин нар, единствено зърната
• две чаши билков чай съгласно вашия усет
• една супена лъжица прясно изцеден лимонен сок или 1/2 портокалов сок

Начин на подготвяне
Изцедете сока от всички съставки и разбъркайте с чая. Пийте незабавно, с цел да се възползвате оптимално от потребните му съставки. Наслаждавайте се! /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР