Какво правим, когато се чувстваме зле? Тичаме до аптеката, търсим

...
Какво правим, когато се чувстваме зле? Тичаме до аптеката, търсим
Коментари Харесай

Аптека до прозореца: Какви лекарства растат в саксии

Какво вършим, когато се усещаме зле? Тичаме до аптеката, търсим в домашната аптечка медикаменти, а в действителност би трябвало да насочим погледа си към перваза на прозореца. Какви забавни неща можем да забележим там? Домашните растения, които са толкоз положителни, колкото и хапчетата. Те могат да оказват помощ при разнообразни здравословни проблеми. Ето някои от най-често срещаните медикаменти, виреещи в саксия.

Алое

 Какви медикаменти порастват в саксии

Всеки е чувал за лечебните свойства на алоето. Наричат сокът му „ еликсирът на живота “. Има слабителен резултат при продължителен запек, подтиквана апетита при липса на подобен, оказва помощ при зарастване на рани, изгаряния и порязвания, може да ви избави и от ринит. А какви прелестни козметични маски на основата на сок от алое! Само имайте поради, че потребните субстанции се съдържат в по-възрастни растения – такива, които са над 2-годишни.

Каланхое

 Какви медикаменти порастват в саксии

от каланхое се оправя отлично с елементарната простуда, оказва помощ за облекчение признаците на язва на стомаха, тонзилит, очни болести, лекува рани. Ако желаете да ускорите заздравяването на кожата – изрежете листо, прикрепете го към болното място и го превържете.

Мушкато

 Какви медикаменти порастват в саксии

Непретенциозно растение се отличава освен с ярки съцветия, само че и с доста потребни свойства. Сред тях са лекуването на гастрит, чревни възпаления (тук се ползва запарка от листата), циреи и кожни язви (приготвят се лосиони). Ако сте уплашени, нервни и спите неприятно, поставете саксията с мушкатото във вашата спалня. Цветето отделя субстанции, които оказват удобен резултат върху съня и нервната система, в същото време пречиства и въздуха.

Кализия

 Какви медикаменти порастват в саксии

Нарича се още „ домакински женшен “ и, несъмнено, не без съображение. Настойката от листа и стъбла може освен да се бори с възпалението в стомаха и жлъчния мехур, само че също по този начин има удобен резултат върху дихателната система и кръвта. Често се приема като ефикасна адювантна терапия при лекуване на астма, диабет и женски болести. Освен това веществата в листата на кализия оказват помощ изгарянията и раните да зарастват по-бързо.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР