Какво общо има между Чикаго Булс и Реал Мадрид освен

...
Какво общо има между Чикаго Булс и Реал Мадрид освен
Коментари Харесай

Глобални спортни марки стават медийни компании

Какво общо има сред " Чикаго Булс " и " Реал Мадрид " като се изключи че са огромни спортни тимове? 

Това е фактът, че те са освен световни спортни отбори с милиони почитатели, само че и компании, които се настройват да мислят като цифрови медийни компании, споделя Business Insider. 

В последните няколко години франчайз компании от ден на ден одобряват ролята освен на спортни брандов, а на производители на наличие. Двата тима " Чикаго Булс " и " Реал Мадрид " не вършат изключение. Напоследък те споделят в обществените мрежи фотоси, видеоклипове и GIF изображения, а неотдавна също и изпробваха излъчването на свои лични излъчвания по Фейсбук Watch - " Run With Us " и " Hala Madrid. "

Спортните компании постоянно са били свързвани с производството и дистрибуцията на наличие, отбелязва Рафаел де лос Сантос - световен началник на цифровите начинания на " Реал Мадрид ". " Разликата е, че в този момент с цифровото ние можем да персонализираме наличието за разнообразни почитатели, по разнообразни способи и в разнообразни канали ", изяснява той. 

Една компания оказва помощ в това - Rebel Ventures. Тя работи за тимове като " Чикаго Булс ", " Голдън Стейт Уориърс " и други, с цел да уголемява опциите им за монетизиране оттатък обичайните канали като продажбите на билети, спонсорствата и брандираните сувенири и артикули. Тя подтиква приходите им и от цифрово наличие. 

Спортът води от единствено себе си до основаването на наличие - това е род, който хората имат пристрастеност да гледат. Те желаят да показват мненията си по спортни тематики, и най-много - да споделят по тях, отбелязва за Business Insider Крейг Хоуи, създател и основен изпълнителен шеф на Rebel Ventures. По думите му тези полезности съвършено се свързват с полезностите на цифровите медийни компании. 

Майкъл Райнсдорф - основен действен шеф на " Чикаго Булс ", счита, че адаптирането на настройка на медийна компания от спортните тимове има стратегически преимущества. В последна сметка бизнесът разчита на вниманието и медийните компании са специалисти в събирането на такова и основаването на доходи от него. 

" Да бъдем мощни основатели и снабдители на наличие ни дава опция да имаме вниманието, от което се нуждаем, за се разраства нашата световна почитател база, да продаваме билети и брандирани артикули и да реализираме нашите маркетингови цели ", споделя той. " Целият свят стана по-дигитален и в случай че не сме в крайник с смяната или даже крачка пред нея, ще ни става все по-трудно да бъдем настоящи, до момента в който се придвижваме към бъдеще на диджитъл фърст, или цифровото преди всичко ", продължава той. 

За да се случи това по верния метод, тимовете би трябвало да основават онлайн и цифрово наличие в няколко формата и да се учат по какъв начин да основават истории оттатък просто спорта - историите трябва да бъдат асоциирани с марката. Изисква се креативност. 

Пример: За " Реал Мадрид " това означаваше когато испанската тенис звезда Рафаел Надал завоюва US Open 2017, тимът бързо да го поздрави, като разгласява в профила си в Инстаграм и Facebook негова фотография вдигнал купата. С това тимът събра огромно внимание и утвърждение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР