Какво мога да направя, за да спра да се сравнявам

...
Какво мога да направя, за да спра да се сравнявам
Коментари Харесай

Какво да направите, за да спрете да се сравнявате с другите

Какво мога да направя, с цел да спра да се съпоставям с другите? “. Този въпрос е бил подложен пред потребителите на американския уебсайт за шерване на опит и препоръки Quorа.

От Inc.com цитират отговора на Джошуа Броудър, създател и основен изпълнителен шеф на DoNotPay:

Това е сложен въпрос, който тормози доста хора, като включително влизам и самият аз.

Чувствата на незадоволство и злоба са инстинктивни по природа, тъй че не би трябвало да бъдете прекомерно сериозни към себе си и към наклонността да се сравнявате с другите. Ако обаче сравнението с другите се  е трансформирало в продължителен проблем, който не ви дава покой и ви кара всеки ден да се съмнявате в себе си и да поставяте под въпрос постигнатото от вас, то аз имам няколко съвета:

Ограничете времето, което отделяте на обществените мрежи

Разбира се, както множеството хора и аз употребявам обществените мрежи в моето всекидневие, само че това не ми пречи да съзнавам техния отрицателен резултат. Twitter е осведомителен, само че в същото време с това и отровен. Фейсбук е превъзходен метод да се свържете с хората, само че ужасяващ вид за поддържане на смислени взаимоотношения. Instagram демонстрира една изкривена действителност, в която всичко е съвършено и без никакви недостатъци. Тази действителност обаче в множеството случаи няма много общо с всекидневието на хората, които разгласяват фотосите си в обществената мрежа.

Ако непознатите фотоси от екзотични ваканционни дестинации ви карат да се чувствате зле, имате няколко разновидността за деяние - да спрете да следвате профилите на хората, на които завиждате, или пък да предприемете още по радикални дейности, като да вземем за пример да ограничите съществено времето, което прекарвате в обществените мрежи, или пък да изтриете профилите си в тях.

Научете се да цените скуката

Наскоро слушах подкаст, в който чух следното: „ За да имаш трогателен обществен живот, би трябвало да имаш наистина скучен личен живот “. Мисля, че в това изявление има огромна доза истина и това ме успокоява. Въпреки всички фотоси и истории, които виждате в Instagram, животът не е едно непрекъснато празненство, в които всички са усмихнати и щастливи. Някои дни са тежки, досадни и натоварващи, изключително в случай че стартирате работа на ново място, завършвате учебно заведение, отглеждате малко дете или в случай че имате компликации в работата.

Осъзнайте, че не сте специфични

Винаги ще има хора, които са по-умни, по-успешни и по-привлекателни от вас. Ние не сме неповторими еднорози и в това няма нищо неприятно. Не е нужно да сте „ специфични “, с цел да бъдете ценени и уважавани.

Работете нещо, което обичате

Един от най-хубавите препоръки, които съм получавал, е да работя нещо, което обичам. Мога да кажа, че съумях да намеря такава работа и че това ми оказва помощ да се оправям с сложните моменти от моето всекидневие – повярвайте ми когато ви споделям, че те са малко. Работата също по този начин е област, в която няма потребност да се сравнявате с другите. Вместо това, би трябвало да си зададете следните три въпроса – „ Какво оценявам? “ и „ Какъв вид работа обичам най-вече? “ и „ Къде мога да бъда от най-голяма изгода? “

В последна сметка, не би трябвало да бъдете прекомерно строги със себе си. Това е нещо, с което множеството хора (освен социопатите), се борят всеки ден. Разбирам изцяло, тъй като и аз доста постоянно съм прекомерно непоколебим със себе си. Важното е, че пробват да трансформира това. Повечето от нас пробват да просто да създадат най-хубавото от това, с което разполагат. Не забравяйте, че животът е задоволително тежък и без непотребното натоварване, което идва от сравненията с другите.

Надявам се, че това е помогнало!

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР