Какво количество дъжд падна в София при бурята в понеделник?

...
Какво количество дъжд падна в София при бурята в понеделник?
Коментари Харесай

Какво количество дъжд падна в София при пороя в понеделник?

Какво количество дъжд падна в София при бурята в понеделник? Отчетеното количество дъжд в понеделник вечерта в София е от 23 до 46 литра на квадратен метър и надвишава половината месечна норма на преваляванията за юни, която е 75 литра на квадратен метър, изясни за Дарик дежурният синоптик Красимир Стоев от  Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. По думите му най-силно наранени от пороя нощес са били централните елементи на града и южните квартали , а в петък против събота още веднъж се чака гръмотевична стихия в столицата.
 Метростанция Метростанция " Сердика " в центъра на София при пороя в понеделник вечерта/БГНЕС


23 литра на кв. м.
е отченото количество дъжд в синоптичната станция на Национален институт по метеорология и хидрология, която се намира в „ Младост “, изясни дежурният синоптик Красимир Стоев.
" Младост " беше по този начин да се каже в периферията на облака . Доста сериозна конюнктура се сътвори в столицата. От север-североизток се образуваха доста мощни купесто-дъждовни облаци и като цяло дръзвам да настоявам, че централната част на столицата и южните квартали бяха най-тежко наранени от този мощен купесто-дъждовен облак . В централната част на столицата количеството дъжд беше 46 литра на квадратен метър ", сподели Стоев.
-->

По думите на д ежурния синоптик вчерашният проливен дъжд в Софи я е извършил повече от половината от месечната норма на преваляванията за юни.

" Месечната норма е 75 литра на квадратен метър, тъй че виждате, че този дъжд е бил над 50 % от тази норма ", изясни метеорологът.
 Метростанция БГНЕС

В сряда валежи в София няма да има , в ч етвъртък е евентуално да вали, а в петък , изключително през втората половина на деня и през нощта против събота още веднъж се чака гръмотевична стихия в столицата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР