Какво е решението на газовата криза за България - коментар

...
Какво е решението на газовата криза за България - коментар
Коментари Харесай

Андрей Новаков: България трябва да довърши проучването за собствен газ и петрол в нашата акватория в Черно море, което би ни дало независимост

Какво е решението на газовата рецесия за България - коментар на евродепутатите Андрей Новаков и Цветелина Пенкова пред Българска национална телевизия.

" Русия ще заплаща все по-висока цена за дейностите си в Украйна ", счита евродепутатът Андрей Новаков. По думите на сътрудника му Цветелина Пенкова би трябвало да се приказва за договаряния и дипломатично решение на военния спор, каквато е ролята на Европейския съюз. Пенкова счита, че мнението на България ще бъде взето поради в Европейския съюз, изключително предвид на прекъснатите доставки на природен газ.

Според Новаков България би трябвало да довърши изследването за личен газ и нефт в нашата акватория в Черно море, което би ни дало самостоятелност. " Решението е такова, каквото трябваше да се направи доста от дълго време и съгласно мен беше България да си съобщи позицията, че няма по какъв начин да се оправи без доставки на непознати горива за подобен къс интервал от време и че би трябвало да се удължи.

Дали може да се случи - да, съгласно мен може, само че моментът беше изтърван да се заявим. Вето на ограниченията против Русия би имало много отрицателен отзив измежду нашите сътрудници в Европа ", съобщи Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП, в студиото на " Денят стартира ". " Не мисля, че ще се стигне даже до обстановка на несъгласие.

Тъй като фактът, че тези полемики не престават толкоз време, значи, че всички фактори се взимат под поради. Има доста крайни позиции в границите на съюза, само че дано не трансформираме енергетиката в непрекъсната политическа изразителност. Защото в последна сметка енергетиката и цените на енергийните артикули засягат всеки един от нас ", съобщи Цветелина Пенкова, евродепутат от ПАСД.

" Това че имаме изход на море ни дава опция за доставки и от други места. Редно е да се отбрани ползата на хората и цените на бензиностанциите да не става по-висока ", добави Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП. " Смятам, че мнението на България ще бъде взето поради в Европейския съюз, изключително предвид на прекъснатите доставки на природен газ ", съобщи Цветелина Пенкова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР