Какво да коментирам повече от това, всички го виждаме, беше

...
Какво да коментирам повече от това, всички го виждаме, беше
Коментари Харесай

Денков: Президентът опитваше да бутне правителството още преди да е сформирано

" Какво да разясня повече от това, всички го виждаме ", беше сбитият му коментар. 

Относно желаната от кабинета промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, която зависи от държавния глава, Денков разяснява, че в момента във вътрешното министерство има двувластие и това може доста съществено да пречи на работата. Той допълни, че в случай че е на мястото на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, при създалата се обстановка, би си подал оставката.

Денков посочи още, че на държавно равнище сигурно би трябвало да се разиска по какъв начин да бъдат преструктурирани службите за сигурност, тъй че да няма бели петна в тяхната работа, каквито има в този момент.

Относно разговора с ГЕРБ, министър председателят уточни още, че няма планувана дата за лидерска среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, само че посочи, че се надява в най-скоро време " да бъде възобновен този регулярен разговор ", който по думите му е помогнал да започва работата на държавното управление и на Народното събрание " по метод, който да бъде потребен ".

" Предстои да забележим по какъв начин ще започва Народното събрание, има доста явен график в какъв интервал би трябвало да бъдат признати законите. Това е обща задача както на парламентарното болшинство, по този начин и на държавното управление ", добави министър председателят.

Той определи като незабавно приемането на закон, обвързван с активността на Антикорупционната комисия. По думите му това е обвързвано с приемането на страната ни в Шенген, само че и с битката с корупцията у нас. " Впечатляващо в неприятния смисъл на думата е, че в страната има доста малко каузи от подобен темперамент и единични случаи на наказани за корупция ", добави Денков.

" Това не е, тъй като няма корупция в България, а тъй като правосъдната система и службите не работят задоволително добре по тази тематика ", сподели още той. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР