Какво бих направила, за да бъде света едно по-добро място

...
Какво бих направила, за да бъде света едно по-добро място
Коментари Харесай

Какво бих направила, за да бъде света едно по-добро място за живеене?

„ Какво бих направила, с цел да бъде света едно по-добро място за живеене? “. Доста почтено задаван въпрос, нали? Колкото и тривиално да ни звучи все по-рядко си го задаваме. В множеството случаи някой различен ни го задава, само че замисляли ли сте по какъв начин бихте дали отговор? Дава ли ви някаква вероятност? Кара ли ви да се замислите каква диря бихте оставили?

Обичайната картина от всекидневието – прибираме се вечер от работа, заставаме след вечеря пред новините и стартират следващите нещастия. Все по-често през последните години се питаме „ На къде върви светът ни? И какво би трябвало да стане, с цел да се оправи всичко? “  Но в идващия миг поемаме ли някаква отговорност ние, с цел да бъде светът по-добър? Защото ние сме част от света! Или безгрижно и с лека ръка споделяме, че политици, ръководещи, мъжете, дамите, бежанците някой или нещо друго е отговорно за протичащото се.

Какво правехме ние, до момента в който всичко това се случваше? Вчера сутринта отстъпихте ли място на стара дама в рейса? Грижите ли се ежедневно за индивида до себе си да се усеща добре? Помогнахте ли на хора в потребност? Гласувахте ли на последните избори? И ред други ежедневни въпроси, които основават верига от дейности и настроения у хората. А по-късно те въздействат и на идващия човек, с който се срещнат. Ние сме свързани по сред си. И когато всеки изиграе добра роля в всекидневието си това положително чувство, което сме оставили у някого, ще се предава нататък по веригата.

Това, което аз бих направила за по-добър живот е да стимулирам хората да покажат най-хубавото от себе си. Искрено имам вяра, че у всеки е заложен гений, заложба и капацитет, който би трябвало да бъде открит и развиван. Тези гении карат човек да се чувства истински благополучен и пълностоен в живота си. Това е Божественото помазване, което всеки носи от Твореца. Разбрала съм за себе си, че ми носи наслада да оказвам помощ на хората да го открият и да го развиват. Да се запитат кое е същински значимо? Кое ми носи наслада? Кое би изпълнило животът ми със смисъл?

 А за теб кое е значимо?

Когато човек открие призванието си, от него стартира да струи необикновена сила и наслада. Също както когато си влюбен. Той бива въодушевен. Възможностите идват най-неочаквано в живота му. Това за него става като задача. Спира да гледа какъв брой е часът, тъй като не желае да си потегля. Влага на драго сърце време и запаси, тъй като има вяра и знае, че е на верния път! Но живеем във време, в което от ден на ден хората имат потребност от лека странична мотивация, ориентир и помощ. Имат потребност от тенденция, окуражаване и някой да им каже, че „ Всичко е допустимо за този, който има вяра “ .

Тогава нещата стартират в действителност да се случват! Радостта и смисъла от живота идват. Те изпълват цялото ни всекидневие и ние ставаме просветени. Усещаме живота по друг метод и разпростирам най-дълбоките си умения и капацитет. Тогава хората биха били по-щастливи. Тогава хората ще се обичат повече. Когато намерят себе си, без значение дали някой различен им е дал друга позиция, без значение в коя сфера от живота. Тогава всички бихме били по-спокойни и бихме се грижили повече за богатството един на различен.

Защото колкото повече даваш, толкоз повече ще ти се върне!

Предай нататък!!!

фотография: 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР