Какво би разказало едно виолончело от 1726 година, ако можеше

...
Какво би разказало едно виолончело от 1726 година, ако можеше
Коментари Харесай

Нова книга на проф. Венцеслав Николов с представяне в Деня на музиката

Какво би разказало едно виолончело от 1726 година, в случай че можеше да приказва? През чии ръце е минал грифът му, кои мелодии са прозвучали от дървения му гръден панер?

Отговорът може да бъде открит в книгата " Баща ми е фамозният Матео " на проф. Венцеслав Николов, виолончелист, диригент и учител в Национална музикална академия, който показва в най-новата си книга класическата музика и историите на значими типичен композитори като Бетовен и Бах, а виолончелото споделя във формата на аз изложение за атмосферата на Венеция, Париж и Виена от 18-и век.

Представянето на книгата " Баща ми е фамозният Матео " е придружено от концерт, формиран от творби на Б. Барток, Й. С. Бах, П. И. Чайковски, А. Дворжак и други. Зад челото седи не различен, а самият Венцеслав Николов, а на рояла е Лилия Жекова. 

Събитието се организира в Център за изкуство " Сити Марк Арт Център " от 19.00.

Създателят на виолончелото е Матео Гофрилер през 1726 година, а за какво проф. Венцеслав Николов взема решение да опише историите в най-новата си книга от името на виолончелото, чуйте в звуковия файл от диалога му с Ангелина Грозева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР