Какви са сценариите, ако актуализацията на бюджета не се приеме

...
Какви са сценариите, ако актуализацията на бюджета не се приеме
Коментари Харесай

Гарабед Минасян: Неприемането на държавния бюджет ще бъде сигурна стъпка към нови избори

Какви са сюжетите, в случай че актуализацията на бюджета не се одобри и какви са вероятните промени сред двете четения? Макроикономистът от Българската академия на науките Гарабед Минасян разяснява тематиката в студиото на " Говори в този момент ".

Ако не мине тази актуализация, на практика страната ще остане без бюджет, което не може да стане. Аз въпреки всичко си мисля, че нашите народни представители ще скланят и ще се съгласят на някакъв компромис. В последна сметка, политиката е компромис, изясни Минасян.

Неприемането на държавния бюджет ще бъде сигурна стъпка към нови парламентарни избори, безапелационен е специалистът.

Според него обаче, при нови избори, нищо няма да се промени.

Настоящият бюджет е признат от Народно събрание при изискване, че се чака актуализация, акцентира Минасян.

Ако не се одобри актуализация в цялостния й тип, а освен обществените оферти, нарастването на пенсиите евентуално няма да стане, предвижда той.

Когато приказваме за помощ на бизнеса, би трябвало да бъдем доста деликатни. Това държавно управление малко се поувлече. Трябва да се подкрепят бедстващите пластове, а не бизнеса, счита Минасян.

Как да управляваме парите си в интервал на рецесия? Важните въпроси за антикризисните ограничения на държавното управление, опциите за оцеляване на бизнеса и помощта за жителите може да зададете в нашия уебсайт на. Ние ще потърсим от експерти най-точните и изчерпателни отговори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР