Какви дарове е получил Младенецът на Рождество Христово и какво

...
Какви дарове е получил Младенецът на Рождество Христово и какво
Коментари Харесай

Даровете на влъхвите за Младенеца имат целебна сила! Вижте к...

Какви блага е получил Младенецът на Рождество Христово и какво е смисъла им?

Това коментира отец Кирил, енорийски духовник от митрополитски катедрален храм " Св. Вмчца Неделя " в София, пред Actualno.com.

" Рождество Христово (Коледа, от лат. calendae, Божик или Божич) е един от най-светлите християнски празници. Отбелязва се на 25 декември (по григорианския календар) или на 7 януари (по юлианския календар) ", изясни свещеникът. 

 Според него, огромна е насладата на всички християни по света от този празник. " Особена наслада блика от чудния благ химн над Витлеем: " Слава във висините Богу и на земята мир, сред индивидите снизхождение! ", сподели отец Кирил.

Той обърна внимание, че Светото Евангелие споделя, че първи да се поклонят на Богомладенеца във Витлеемската пещера пристигнали овчари, които пазели стадата си наоколо в полето и ангел небесен им възвестил богатствата новина. " По-късно да се поклонят на Иисуса Христа пристигнали и мъдреци (влъхви) от Изток, които забелязали появяването на необикновена звезда, тръгнали след нея, с цел да се поклонят на родилия се Цар. За новородения Христос мъдреците донесли в подарък злато, ливан (бяла смола от кедър) и смирна (благоуханно масло).

Значението на тези блага и това поклонение е: злато като на Цар на царете, ливан - като на Бог - Първосвещеник и смирна - като на Човек, Който ще стане изкупителна Жертва за греховете ни.

Тези съкровища са достигнали до наши дни и в този момент се пазят в манастира " Св. Павел " в Света Гора, Атон. Те имат огромна берекет и служат за източник на излекуване на доста хора, като са удостоверение за Господнено пришествие в света ", изясни отец Кирил.

Той пожела на всички за доста и благословени години. " Честито Рождество Христово! ", пожела свещеникът.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР