Какви бяха акцентите от днешната среща на премиера Бойко Борисов

...
Какви бяха акцентите от днешната среща на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: НАП трябва да излезе с оценка за приходите на мюфтийството и БПЦ

Какви бяха акцентите от днешната среща на премиера Бойко Борисов с патриарх Неофит и основния мюфтия Мустафа Хаджи и би трябвало ли да бъдат опростени задълженията на Главното мюфтийство и Българската православна черква (БПЦ) - посетител с коментар по тематиката в " Още от деня " беше Тихомир Безлов, специалист по сигурността.

По думите му, главният проблем за финансирането на мюфтийството, е почнал да се обрисува през 2014-2015 година Той е в това, че от началото на прехода българската страна в действителност не е плащала на имамите и заплатите им са били контрактувани с турската страна.
Тихомир Безлов, специалист по сигурността: Не знаем какви са приходите на мюфтийството, както и на БПЦ. Те постоянно се обръщат към страната за поддръжка, а ние не знаем тяхната финансова обстановка.
Основният проблем за финансирането на мюфтийството се е появил с смяната на курса на Ердоган, най-много след военния прелом против него, счита Безлов.

Според него, до в този момент политическите ползи в избрани държавни управления са предпочитали тази тематика да не се повдига. Ситуацията обаче се е трансформирала след рецесията в Движение за права и свободи, сега в който партията е сменила ръководителя си и се е появила ДОСТ.
Тихомир Безлов, специалист по сигурността: Според мен би трябвало Национална агенция за приходите да излезе с оценка какви са приходите на мюфтийството и БПЦ, с цел да няма полемика в обществото.
Безлов разяснява и сравненията с Косово и опцията от поява на етническо напрежение поради опрощаването на задълженията на мюфтийството.
Тихомир Безлов, специалист по сигурността: Това, че при нас не се е случило като в Косово, има доста пояснения, само че не значи, че ние извън не изглеждаме задоволително рискова страна. Опрощаването на задълженията има своите последици, изключително в случай че е правилно, че този дълг е насъбран от неплатени обществени и здравни осигуровки на мюфтийството.
Основният въпрос е по какъв начин ще се подсигурява това, че парите извън няма да продължат да идват, изясни специалистът в умозаключение.
 Борисов, патриархът и основният мюфтия разискаха задълженията на вероизповеданията Борисов, патриархът и основният мюфтия разискаха задълженията на вероизповеданията
Българският патриарх Неофит и основният мюфтия Мустафа Хаджи организираха среща с премиера Бойко Борисов. Тема на диалога са измененията в Закона за верои...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР