Каква евроатлантическа външна политика ще чертае министър, съветван от хора,

...
Каква евроатлантическа външна политика ще чертае министър, съветван от хора,
Коментари Харесай

Екатерина Бончева след скандала с ДС агентите във Външно: Осветиха хаоса в ИТН

Каква евроатлантическа външна политика ще чертае министър, съветван от хора, служили със сърце и душа на комунистическия режим? Това пита Екатерина Бончева - някогашен член на комисията за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.

Повод за коментара й станаха скандалните назначения на външната министърка в кабинета на Кирил Петков - Теодора Генчовска, на сътрудници на за нейни съветници.

“Скандалните назначения, както разбираме и от думите на министър ръководителя Кирил Петков били персонален избор на министър Генчовска. На пръв взор звучи изненадващо - Генчовска е относително младеж (51 години), с историческо обучение, с спомагателна европейска и натовска подготовка в региона на сигурността и защитата, а избира да бъде заобиколена и съветвана за външната политика от хора, кръвно свързани с комунистическите репресивни служби.
свързани новини56964на 23.12.202127719на 22.12.2021
В личен проект обясненията могат да бъдат няколко - Генчовска очевидно е неопитна и неуверена, служител, който в никакъв случай не е поемал такава тежка отговорност. Но пък компенсира това с упоритост и предпочитание за власт, без значение къде, откакто два пъти беше номинирана за боен министър в едни несполучливи опити за държавно управление на Има Такъв Народ “, разяснява Бончена пред " Фактор ".

“На кого не стана ясно, че точно е основала корупцията по време на режима, корупция подхранвана от нейната невидима мрежа и през днешния ден “, пита още Бончева.

“Доскоро се смеехме на един някогашен министър-председател, че намирал министрите си по бензиностанции. Сега обстановката въпреки на пръв взор да наподобява по-интелигентна е доста сходна. Лидерът на Трифонов пък ги сортира по сивитата им. Най-вероятно отново на инцидентен принцип, като се има поради несполучливите му и компрометирани претенденти от несъстоялите се кабинети, които той съобщаваше от тв приемника. Защото зад впечатляващите сивита не постоянно стоят хора с опит, познание и мотивация да свършат нещо за страната.
свързани новини52788на 22.12.2021
И не е учудващо, че хаосът във Външно е като хаоса в Има Такъв Народ. Все още няма назначени заместник-министри, самата Генчовска е недостъпна за чиновниците, назначените (вече освободени фрагменти на ДС) до през вчерашния ден са били с лични кабинети, служебни телефони и по роднински са се разхождали по коридорите “, показва още тя.

" Тук думата би трябвало да е на Слави Трифонов. Сега да излезе на тв приемника и да даде явен отговор. А не като Торбалан да размахва от черния екран “впечатляващи “ сивита, зад които стоят и лица без покритие. И защото и в този момент всеки, даже и пенсионираните ченгета приказва за достолепие, дано Трифонов отдръпна министърката си. Заложените мини в политическото поле на министър-председателят Кирил Петков занапред ще се взривяват “, приключва коментара си Екатерина Бончева.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР