Както знаете, Apple вече активно работи върху собствения си генеративен

...
Както знаете, Apple вече активно работи върху собствения си генеративен
Коментари Харесай

Ето как Apple ще монетизира своя AI

Както знаете, Apple към този момент интензивно работи върху личния си генеративен изкуствен интелект. Езиковият модел с кодово име Ajax е тестван към година. Същевременно, Apple има огромни проекти за тази разработка.

Текущите версии на macOS и iOS към този момент имат елементарни принадлежности, основани на изкуствен интелект — автокоригиране, автоматизирано попълване, предсказуемо въвеждане, някои функционалности в Keynote и Pages и част от системите за рекомендации във Photos. Предполага се, че Apple употребява новите си разработки в гласовия помощник Siri и други функционалности, които ще разширят функционалността на iOS 18.

В този миг Apple се е насочила към внедряването на изкуствен интелект в своите абонаментни услуги. По този метод хората от Купертино ще могат да монетизират функционалностите, които употребяват AI. Така да вземем за пример, в Apple Music изкуственият разсъдък ще усъвършенства качеството на автоматизираното основаване на плейлисти, съгласно желанията на потребителите. Apple TV+ и Apple News може също да имат сходни функционалности. Въпреки това, появяването на нови благоприятни условия, които уголемяват функционалността на услугите на Apple, също може да повлияе върху цената на абонамента. Съществува мнение, че потребителите ще би трябвало да заплащат няколко спомагателни $ всеки месец за достъп до избрани функционалности.

Очаква се Apple да показа първите си разработки в региона на генеративния AI на WWDC 2024. Въпреки това, необятното внедряване на такива системи и принадлежности може да стартира едвам през идната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР