Както вече знаете Илон Мъск придоби Туитър“ за сумата 44

...
Както вече знаете Илон Мъск придоби Туитър“ за сумата 44
Коментари Харесай

The Cube: Реакции в социалните мрежи след като Илон Мъск купи „Туитър“

Както към този момент знаете Илон Мъск закупи „ Туитър “ за сумата 44 милиарда $. Интересно е, че първото му деяние беше да уволни повече мениджъри на компанията в това число и основния изпълнителен контрольор, както и мениджърът, който дава отговор за битката с „ езика на омразата “.

Първият му туит пък беше „ Птицата е освободена “, като отпратка към логото на обществената мрежа. Коментарът му обаче не се хареса на Тиери Бретон, комисарят на Европейски Съюз по въпросите на вътрешния пазар. Почти незабавно той отговори на Мъск, още веднъж в Туитър: " В Европа птицата ще лети по нашите правила ".

Припомням, че през вчерашния ден той смени и описанието си в „ Туитър “. Вече то гласи само: Шеф на „ Туитър “, само че в превод от англ. думата „ туит “ не значи единствено обява, само че и простак, тъй че е допустимо това да бъде някаква форма на самоирония от негова страна.

Що се отнася до реакциите в обществените мрежи, безусловно мненията са стотици. Вече има и доста мемета, основани във връзка новата му облага. От въодушевени хора, които молят да бъдат наети и пишат, че купонът занапред стартира, до такива, които декларират, че ще изоставен мрежата поради желанията на Мъск да не постанова никаква цензура.

Припомням, че едно от желанията на Мъск е да анулира доживотните забрани за потребителите на „ Туитър “.

Ще следим с интерес каква част от обещанията си ще извърши и по какъв метод ще се преобрази тази другояче толкоз значима обществена мрежа.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР