Както Varna24.bg съобщи, по инициатива на вицепремиера по климатични политики

...
Както Varna24.bg съобщи, по инициатива на вицепремиера по климатични политики
Коментари Харесай

Обсъждат на форум във Варна опазването на сигурността и чистотата в Черно море

Както Varna24.bg заяви, по самодейност на вицепремиера по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, на 14 април 2022 от 10:00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна, ще се организира кръгла маса на тематика " Чистотата и сигурността на Черно море в подтекста на военните дейности в Югоизточна Украйна “.

От страна на Министерството на околната среда и водите ще участват представители на Изпълнителната организация по околна среда, Националн институт по метеорология и хидрология, Регионалната ревизия по околна среда – Варна и Басейнова дирекция “Черноморски регион ".

На срещата ще участват и представители на Българските военноморски сили, Гранична полиция – Варна, Институт по океанология към Българска академия на науките, Изпълнителна организация “Морска администрация ", Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, Държавно дружество “Пристанищна инфраструктура ", а хазаин на кръглата маса ще бъде Областна администрация Варна.

Ще бъде разисквана вероятността от идни опасности за българската акватория, както и опциите за предварителна защита, за мониторинг на положението, за продан на данни, за съгласуваност на дейностите и ръководство на заканите, свързани с чистотата и сигурността на Черно море в подтекста на нападателните военни дейности на Русия на територията на Украйна. 

Инициативата на вицепремиера цели реализиране на по-добра предварителна подготовка, по-добра непрекъсната връзка сред институциите, както и дейно съдействие, при положение на необходимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР