Както Varna24.bg съобщи, 150 000 лв. са заложени в бюджета

...
Както Varna24.bg съобщи, 150 000 лв. са заложени в бюджета
Коментари Харесай

Арх. Виктор Бузев: Варна изостава с изграждането на модерен скейт парк, тази култура я внесоха нашите дядовци моряци

Както Varna24.bg заяви, 150 000 лева са заложени в бюджета на Община Варна за образуване на два интернационалните състезанието.

Единият е за консервация и акомодация на Южната врата на античния Одесос (градинката на бившето заведение " Планет “). Другият конкурс е за създаване на нов скейт парк в кв. " Аспарухово “ и за реорганизация на съществуващия в спортния комплекс в кв. " Младост “. 

С интернационален конкурс ще бъде определено и най-хубавото решение за консервация и акомодация на Южната врата на Античния град. Невероятните археологически останките бяха открити при реконструкцията на пешеходна зона в региона на улица " Цар Симеон I “. " Това е нещо, което си заслужава да бъде експонирано и можем да създадем знаков план за града, който ще посреща туристи. Смятаме за създадем и информативен център, който да може да запознае гостите на града с другите туристически, археологически, исторически направления “, разяснява основният проектант Виктор Бузев.

По предложение на скейт клуб " Варна “ Общината възнамерява да провежда интернационален архитектурен конкурс, на който да се даде опция да вземат участие проектанти от целия свят, съобщи преди време зам.-кметът Христо Иванов. Желанието е в кв. " Аспарухово “ да се сътвори актуален скейт парк, който да бъде почтена конкуренция за сходни уреди и да може да приема надпревари на европейски и международни шампионати. Предвижда се паркът да бъде построен върху повърхност от 2 дка в непосредствена непосредственост до спортните стадиони в Аспаруховия парк. Участниците ще би трябвало да предложат и идейни планове за реновиране на скейт парка в кв. " Младост “, който към този момент е амортизиран и негоден.

" Малко закъсняхме с този план, тъй като той е доста необходим на Варна. Важно е да се подчертае, че концепцията е този скейт парк да бъде и за начинаещи и от ден на ден младежи да бъдат привлечени към този спорт, който от няколко години към този момент е олимпийска дисциплинираност. Тази просвета влезе в страната през Варна чрез нашите татковци и дядовци - моряци. Тук се организира и първото национално съревнование през 1989 г.  За жал другите градове ни изпревариха. По предварителни изследвания скейт парка в " Аспарухово " ще бъде върху повърхност от 2 декара ", показа арх. Бузев.  

Какво още разяснява за  Varna24.bg основният проектант на Варна, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР