Както стана яснов първата част на текста, не всичко зависи

...
Както стана яснов първата част на текста, не всичко зависи
Коментари Харесай

12 правила за забавяне на стареенето - 2 ч.


Както стана ясно

в първата част на текста, не всичко зависи от гените. При множеството дълголетници въздействие е оказвал и методът им на живот. Със сигурност множеството правила са ни известни, само че истината е, че тайната на дълголетието се крие точно в такива привички.

Ето останалите 6 правила:

7. Поддържайте мускулната си маса

До 50 годишна възраст възрастният губи към 15% от мускулната си маса , която се заменя с мазнини. А насъбраните мазнини са причина за развиването на диабет и сърдечни болести. Набавянето на подобаващи протеини може да помогне за поддържането на мускулната маса. Консумацията на фасул, ядки, семена, риба, пиле и авокадо могат да бъдат основни, до момента в който тялото застарява. Физическата интензивност поддържа мускулната мощ. Йогата е подобаваща за възстановяване на гъвкавостта.

8.

Чревното здраве е значимо

Повечето биологични структури и процеси в организма се намират под обвивката на червата, по тази причина грижата за здрави вътрешности е значима за имунната система и предпазването от заболявания. Специалистите предлагат по-честата приложимост на супи, защото те се всмукват най-лесно и са богати на колаген, протеини и минерали. Киселото зеле също е подобаваща храна.

9. Следете въглехидратите и захарта

Захарта и простите въглехидрати предизвикват спадове в силата и настроението, неприятен сън и ускорено стареене. Честата им приложимост води до небалансираната кръвна захар, която е предходник на диабета. Експертите поучават да се заобикалят модифицираните храни и захари и спазването на период от няколко часа сред храненията.

10. Прекарвайте време измежду природата

Дейностите измежду природата са постоянно положително решение. Тя усъвършенства функционалностите на мозъка и „ повдига духа “. Японски учени са разкрили, че горските среди понижават производството на кортизол в организма, намаляват пулса и кръвното налягане и задействат парасимпатиковата нервана система. Дори 5-минутна разходка в парка работи освежаващо за целия организъм.

Свързани публикации.. Плажното масло забавя стареенето на кожата 0 Оказва се, можем да забавим стареенето! 0 Ново двеста: свободните радикали забавяли стареенето?! 0

11. Набавяйте си витамин D

Повечето хора стартират да прекарват по-малко време на слънце с повишаване на възрастта. А това пречи на снабдяването на организама с витамин D, който е значим за имунната система. Той се бори против рака и е потребен за здравето на костите и сърцето . Способността на кожата да синтезира “слънчевия витамин “ понижава с времето.

12. Избягвайте напрежението

Негативните мисли и настройки спомагат за образуването на стресовите хормони . Световният връх за най-дълъг доказан човешки живот принадлежи на французойката, Jeanne Calment, която е живяла 122 години и 164 дни. Как го е постигнала? Тя приписва дълголетието си на потреблението на храна, богата на зехтин, вино и шоколад всяка седмица. Но най-важното - на спокойни нерви. Затова е значимо управлението на напрежението.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР